23/08-15 11:10

Britisk gidsel befriet fra al-Qaeda i YemenBritisk gidsel befriet fra al-Qaeda i Yemen

Soldater fra De Forenede Arabiske Emirater har befriet britisk gidsel fra al-Qaeda i Yemen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Soldater fra De Forenede Arabiske Emirater, der er udstationeret i havnebyen Aden i Yemen, har befriet et britisk gidsel, som har været fange hos al-Qaeda, skriver det statslige nyhedsbureau WAM i Yemen ifølge Reuters.

Gidslet, der har været forsvundet siden februar 2014, er blevet fløjet til Abu Dhabi i et militærfly.

Abu Dhabis kronprins Mohammed bin Zayed al-Nahyan underrettede sent lørdag den britiske premierminister, David Cameron, om befrielsen af gidslet, skriver WAM.

Befrielsen er bekræftet af den britiske udenrigsminister Philip Hammond.

- Det er mig en glæde at bekræfte, at et britisk gidsel i Yemen er befriet af styrker fra De Forenede Arabiske Emirater ved en militær efterretningsoperation, siger Hammond i en erklæring søndag.

Hammond siger, at gidslet er "i sikkerhed og ved godt helbred".

Ung amerikaner holdt som sexslave af IS-leder inden hun blev dræbt
Ung amerikaner holdt som sexslave af IS-leder inden hun blev dræbt

Uhyggelig pizzabestiling: Hjælp, jeg er gidsel
Uhyggelig pizzabestiling: Hjælp, jeg er gidsel

Personens navn er ikke blevet offentliggjort, og der er ikke oplyst yderligere detaljer om omstændighederne ved befrielse.

Regeringsstyrker i Yemen, der støttes af en saudiarabisk-ledet koalition, har vundet terræn i den seneste tid mod iransk-støttede Houthi-oprørere, der i sidste måned blev tvunget ud af havnebyen Aden, der er Yemens næststørste by.

Regeringsstyrkerne støtter Yemens eksil-regering.

Konflikten har kostet mindst 4500 mennesker livet - mange af dem civile.

Sidste år blev den britiske lærer Mike Harvey frigivet af gidseltagere i Yemen efter langvarige forhandlinger. Han blev holdt som gidsel i fem måneder.

Militante fra al-Qaeda, der er blevet stærkere under konflikten mellem regeringsstyrkerne og Houthi-oprørerne, vandt søndag kontrol over et distrikt i Aden og hejste deres flag over området. Iagttagere siger, at det måske er en af de vigtigste sejre for al-Qaeda i landet.

De udenlandske soldater har siden marts kastet bomber i Yemen mod Houthi-militsen i et forsøg på at få genindsat præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi, der flygtede til Riyadh, da oprøret i Yemen brød ud.

Konflikten har drevet cirka 1,3 millioner mennesker på flugt, siger FN.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx