Af Niels Thimmer - 02/01-14 11:44; Opdateret: 02/01-14 11:55

Sharon i koma i otte årSharon i koma i otte år

Israels tidligere regeringschef Ariel Sharon, som har ligget i koma siden 2006, er i livsfare, siger læger.

storybild

Den israelske kunstner Noam Braslavsky har lavet en dukke, der forestiller Ariel Sharon i sin hospitalsseng. Figuren var udstillet på Kishon Galleriet i Tel Aviv. (Billede: ARIEL SCHALIT)

Den tidligere israelske premierminister Ariel Sharons tilstand bliver stadig mere forværret, og han er i kritisk tilstand, siger Zeev Rotstein, lederen af hospitalet i Tel Aviv, hvor Sharon har ligget i koma i næsten otte år.

- Hans liv er helt klart i fare, siger Rotstein, der er øverste direktør for Tel Hashomer Sheba-hospitalet ved Tel Aviv.

Afrikanske asylsøgere protesterer i Israel
Afrikanske asylsøgere protesterer i Israel

- I de seneste par dage har vi set en gradvis forværring i Ariel Sharons vitale organer, som er afgørende for hans overlevelse, tilføjer Rotstein i en udtalelse til Israels radio.

Den 85-årig Sharons helbred blev forværret markant onsdag, hvor hospitalet meldte om "alvorlige nyreproblemer."

Restaurant: Sluk mobilen og få 50 procent i rabat
Restaurant: Sluk mobilen og få 50 procent i rabat

Avisen Haaretz citerer på sin hjemmeside unavngivne kilder for, at Sharon kan "dø inden for få dage."

Sharon, som har ligget i koma i næsten otte år, er især ramt af nyresvigt, sagde lægerne onsdag.

Den tidligere premierminister blev ramt af en kraftig hjerneblødning midt under en valgkamp i 2006, da han var på vej til at blive genvalgt. Lægerne har siden kæmpet for at få Sharon ud af koma.

Obama diskuterer atomaftale med utilfreds Netanyahu
Obama diskuterer atomaftale med utilfreds Netanyahu

Israelske og amerikanske specialister sagde i januar 2013, at der var målt "betydelig hjerneaktivitet" på en MRI-skanning, hvor Sharon reagerede på billeder af sin familie efter syv år i koma.

Ariel Sharon var premierminister fra 2001 til 2006. Tidligere har han været blandt andet udenrigsminister og forsvarsminister.

Israel nægter Arafat-forgiftning: En sæbeopera
Israel nægter Arafat-forgiftning: En sæbeopera

Han var i lang tid leder af den højreorienterede og nationalistiske fløj i israelsk politik, efter at han tidligere gjorde karriere inden for militæret og fik ry for at være en af Israels bedste officerer.

Sharon dannede det engang dominerende Kadima-parti, som blev ledet af moderate folk fra det højrenationale Likud-parti.

Det var Sharon, der ledte de israelske styrker i Sinai-ørkenen med stor succes under Seksdageskrigen, og det var også ham, der førte an i Sinai i 1973.

I 1982 var han forsvarsminister og arkitekten bag Israels invasion af Libanon. Det var her, at kristne falangister, Israels allierede, myrdede 800 og måske langt flere palæstinensiske flygtninge i Sabra- og Shatilla-lejren i Beirut.

Sharon har to sønner, Omri og Gilad. Hans kone døde seks år før, han blev ramt af de skæbnesvangre hjerneblødninger i 2006.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx