Af - 23/12-16 06:23

Han sad 31 år uberretiget i fængsel: Erstatningen lød på 534 kronerHan sad 31 år uberretiget i fængsel: Erstatningen lød på 534 kroner

Han var 22, da han blev anklaget for voldtægt i 1977.

storybild

En amerikansk mand afsonede 31 år i fængsel, men blev løsladt på grund af DNA-beviser. Han blev løsladt med 534 kroner på lommen.

Det skriver CNN.

I oktober 1977 blev en kvinde voldtaget i sit hjem i Memphis Tennessee af to mænd. Senere udpegede hun sin nabo Lawrence McKinney, der var 22 år på daværende tidspunkt. Han blev anklaget for indbrud og voldtægt i 1978 og fik en fængselsstraf, der lød på hele 115 bag tremmer.

Her er verdens billigste Michelin-restaurant: Hver ret koster under 40 kroner
Her er verdens billigste Michelin-restaurant: Hver ret koster under 40 kroner

I 2008 hjalp DNA-beviser ham dog med at blive kendt uskyldig i forbrydelsen, han blev dømt for. Det betød, at han blev løsladt året efter i 2009, hvor kriminalforsorgen udstyrede ham med en check på 75 amerikanske dollars.

- Men fordi, at jeg ikke havde noget identifikation, så tog det tre måneder før jeg kunne indløse checken, siger den i dag 61-årige mand til CNN.

I september har prøveløsladelsesudvalget, Tennessee Board of Parole, der også skal indstille ham til at få sit navn officielt renset i lovens øjne, dog underkendt hans sag enstemmigt.

Dommer kræver drabsdømt fra Netflix-serie løsladt omgående
Dommer kræver drabsdømt fra Netflix-serie løsladt omgående

Den 61-årige mand skal have udvalgets indstilling til statens guvernør for at blive ultimativt frikendt og kunne blive kompenseret med cirka 7,1 millioner kroner for alle de år, han har siddet i fængsel for en forbrydelse, han ikke har begået.

En talsmand for udvalget forklarer, at man har set på alle beviserne og at udvalget stadig ikke er entydigt overbevist om, at Lawrence McKinney er uskyldig i forbrydelsen.


LÆS OGSÅ: Donald Trump vil udpege abortmodstandere til højesteret

LÆS OGSÅ: Mand skød pakkebud: Troede, det var Donald Trump

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LA-ordfører: Hash er lovligt om 5-6 år
bt.dk
Medie: Mourinho vil lade rekordkøb...
bt.dk
Fik hjertestop i politiets varetægt:...
bt.dk
I skammekrogen: Superliga-assistent...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx