Af JONAS MELANDER HAMMER - 19/04-17 09:30

Ny version af Messenger på vej: Nu vil Facebook for alvor følge med i dine samtalerNy version af Messenger på vej: Nu vil Facebook for alvor følge med i dine samtaler

Robotterne kommer. Hvis du er træt af at høre den samme smøre fra din uimponerede og måske halvfulde onkel, så må du hellere lukke ørerne.

Bildstrecke im Grossformat »

Facebook vil nemlig gøre det, der hedder ”Messenger bots” meget mere anvendelige, end de er i dag. Det fortalte de i dag på deres udviklingskonference F8, skriver Mashable.

Hele konceptet skal nemlig gentænkes, og det med flere og mere anvendelige udvidelser, end der er tilgængeligt i dag.

I dag kan åbne Messenger-app’en og trykke på et lille plus i venstre hjørne over tastaturet. Derfra er der adgang til spil, film, opskrifter og sågar en udvidelse der tillader dig at reservere borde på din lokale restaurant. Alt sammen for at gøre hverdagen lettere for os forbrugere.

Det hele blev præsenteret under sidste års F8 konference, og fik altså navnet ”Messenger bots”. Zuckerbergs opfindelse fik dog aldrig den gennemslagskraft, som det var tiltænkt, og nu står man klar med en ny version.

Nu bliver det eksempelvis muligt at bestille mad direkte fra Messenger-app’en, via en af de såkaldte bots. Den overvåger samtalen, og bliver visse ord som; sulten eller middag nævnt, ja så foreslår app’en altså at bestille mad.

Og selvom det kan virke bekvemt, kan det hurtig blive en kattepine, når man ligger på langs om søndagen, mens lommeulden rører gulvet.

Det er meningen, at app’en også skal kunne linke til Apples svar på MobilePay – Apple Pay, når det engang bliver rullet ud i Danmark. På den måde opsnapper den informationer fra samtalen og tilbyder at lave en overførsel – eksempelvis hvis du tigger kæresten eller forældrene om penge til den pizza, du ellers ikke havde råd til.

Også musiktjenesten Spotify bliver tilgængelig som en Messenger bot. Snakker man om en sang kan Spotify linke til den, ligesom du kan dele dine spillelister og yndlingssange direkte fra Messenger app’en.

Virksomheder kan dog se frem til opdateringen. Den gør det nemlig muligt at opsætte formularer, der gør, at Messenger selv svarer på beskeder fra kunder. Maskineriet bag vil altså kunne opfange et ord som ”åbningstider”, hvorefter den kan svare, hvad virksomhedens åbningstider er, uden en medarbejder skal bruge arbejdstid på det.

Om de magiske Facebook-robotter gør det lettere at være Messenger-bruger eller ej, det må tiden vise. I mellemtiden kan den skeptiske onkel iføre sig en sølvpapirshat og bestille mad via telefonen.

LÆS OGSÅ: Facebook vil foreslå tilkøb under samtaler mellem brugere

LÆS OGSÅ: Facebook vil granske sig selv efter videodrab

LÆS OGSÅ: Mistænkt for Facebook-drab i USA tager sit eget liv

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Supermarkeder hærget af...
bt.dk
Mange læger har misforstået type...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx