29/08-15 20:35

Ministre vil øge sikkerheden i Europas tog efter angrebMinistre vil øge sikkerheden i Europas tog efter angreb

Efter det forpurrede terrorangreb på et højhastighedstog skal der bedre styr på togpassagerer og deres bagage.

storybild

Den 25-årige marokkaner Ayoub El Khazzani er blevet anklaget for drabsforsøg, efter han fredag i sidste uge steg om bord på højhastighedstoget Thalys i Bruxelles, bevæbnet med et kalasjnikov automatgevær og 270 patroner, en Luger-pistol, en flaske benzin og en hobbykniv. (Billede: Polfoto/AP)

Flere europæiske ministre, der lørdag mødtes i Paris, vil skærpe sikkerheden på togrejser i Europa.

Ministrene foreslår, at der fremover foretages et ekstra tjek af passagererne og deres bagage på større stationer, og at passagerers navn skal stå på deres togbilletter.

- Det er nødvendigt at indføre koordineret og samtidig kontrol på bestemte ruter, siger den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve.

Han tilføjer, at landene arbejder på at forbedre informationsdeling om formodede jihadister.

Ministrene var samlet for at drøfte sikkerheden i offentlig transport efter det forpurrede terrorangreb på et tog mellem Amsterdam og Paris fredag i sidste uge.

Den 25-årige marokkaner Ayoub El Khazzani er blevet anklaget for drabsforsøg, efter han fredag i sidste uge steg om bord på højhastighedstoget Thalys i Bruxelles, bevæbnet med et kalasjnikov automatgevær og 270 patroner, en Luger-pistol, en flaske benzin og en hobbykniv.

Vidner om togskud: Klik, klik, klik og 15 sekunders terror
Vidner om togskud: Klik, klik, klik og 15 sekunders terror

Khazzani kom ud af et af togets toiletter med sine våben, men blev standset på vejen af to amerikanske militærfolk på orlov, deres studerende barndomsven og en 62-årig britisk konsulent.

I en fælles udtalelse opfordrer de europæiske ministre også EU-Kommissionen til at stramme våbenlovene, så våben nemmere kan spores, og så der bliver bedre muligheder for at bekæmpe våbenhandel over internettet.

Cazeneuve tilføjer, at der allerede i dag er en vis sikkerhed på nogle af de større togstationer i Europa, men at ministrene på lørdagens møde er blevet enige om at "øge effektiviteten og bruge dem mere", skriver nyhedsbureauet AFP.

Foruden den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, deltog også indenrigsministrene fra Schweiz, Belgien, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Italien, Spanien, Holland og Luxembourg på lørdagens møde i Paris.

/ritzau/AFP

LÆS OGSÅ: TV: Sådan påvirker terrorangrebet København i dag

LÆS OGSÅ: Hollande til Obama: Tak for amerikanerne i terrortog

LÆS OGSÅ: Forsker efter togskud: Frankrig er et oplagt terrormål

LÆS OGSÅ: Elitesoldater stopper mulig massakre i tog

LÆS OGSÅ: VIDEO: Her anholder politiet gerningsmanden i fransk skuddrama

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx