Af - 14/04-16 12:13

Blæksprutten Inkys flugt får Befri Willy til at ligne barnelegBlæksprutten Inkys flugt får Befri Willy til at ligne barneleg

En blæksprutte har udført noget af en udspekuleret flugt fra National Akvariet i New Zealand. Hele vejen fra sit akvarie til det åbne hav - og flugtruten var ikke helt nem.

Bildstrecke im Grossformat »

Se flugtruten i galleriet her.

Inky er en almindelig ottearmet blæksprutte fra New Zealand, der efter nogle år i fangeskab pludselig fik nok. Personalet glemte at lukke låget til akvariet, og væk var Inky. Op af akvariet, krybe under gulvet, ned af lille lem, kravle inde i et 50 meter langt og meget smalt afløbsrør og til sidst ud i friheden.

Det skriver The Guardian.

Forbløffede fiskere hev dette 'havmonster' i land
Forbløffede fiskere hev dette 'havmonster' i land

Flugten blev, efter alle kunstens regler, selvfølgelig udført i ly af natten. For Inky er ikke dum.

- Blæksprutter er berømte flugtkonger, men Inky tog den dog lige skridtet videre. Jeg tror ikke, han var utilfreds eller ensom, men han er sådan en nysgerrig fyr. Han ville bare gerne vide, hvad der sker i verden udenfor. Det er bare hans personlighed, siger National Akvariets leder, Rob Yarrell, til The Guardian.

TV: Se vild dødskamp mellem kæmpe-blæksprutte og sæl
TV: Se vild dødskamp mellem kæmpe-blæksprutte og sæl

På trods af Inkys flugt har National Akvariet ingen planer om at højne sikkerheden, da de mener, at Inkys flugt var én ud af en million. Personalet leder umiddelbart ikke efter en erstatningsblæksprutte. For som Rob Yarrell siger:

- Man ved aldrig. Der er altid en lille chance for, at Inky kommer hjem igen.

LÆS OGSÅ: TV: Denne gang vinder blæksprutten dødskampen - se over hvem

LÆS OGSÅ: Bestilte valnøddebrød, fik en stor blæksprutte

LÆS OGSÅ: Se hunden der kan kalde sig udbryder-konge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx