Af Ritzau - 29/01-17 11:28; Opdateret: 29/01-17 12:48

Merkel går nu også i rette med Trumps indrejseforbudMerkel går nu også i rette med Trumps indrejseforbud

Den tyske kansler mener, at kampen mod terror ikke kan retfærdiggøre at udelukke bestemte nationaliteter.

storybild

Irakiske soldater kæmper med amerikansk støtte for at befri Mosul fra Islamisk Stat. Hvorvidt dette samarbejde kan fortsætte med det amerikanske indrejseforbud for irakere, er uvist. Arkiv. (Billede: Scanpix/Ahmad Al-rubaye)

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, langer søndag hårdt ud efter det indrejseforbud til USA, som landets præsident Trump har indført.

Gennem sin talsmand kalder hun det uretfærdigt.

- Kansleren beklager USA's indrejseforbud for flygtninge og statsborgere fra adskillige lande.

- Hun er overbevist om, at selv i den nødvendige kamp mod terror, kan det ikke retfærdiggøres at mistænkeliggøre personer med en bestemt oprindelse eller religion, siger hendes talsmand, Steffen Seibert, ifølge dpa.

Dermed melder hun sig i koret af kritikere af indrejseforbuddet. Det gælder i foreløbig 90 dage for personer fra syv lande med en overvejende muslimsk befolkning.

Koret udgøres i dette tilfælde af den lange række allierede, heriblandt Frankrig, Storbritannien, Sverige og Danmark.

Ifølge Merkels talsmand gjorde hun opmærksom på sit syn på det midlertidige indrejseforbud, da hun lørdag talte i telefon med Donald Trump i cirka tre kvarter.

Tyskland har desuden iværksat en undersøgelse af, hvilken betydning indrejseforbuddet får for tyskere med dobbelt statsborgerskab.

Ifølge Merkels talsmand vil Tyskland repræsentere sine egne statsborgeres interesser, hvis det bliver nødvendigt i en tvist med USA.

Modsat USA har Tyskland taget et enormt antal flygtninge og indvandrere ind i landet under Angela Merkels tid i spidsen for landet.

I telefonsamtalen lørdag mindede Merkel den amerikanske præsident om, at Genèvekonventionen kræver, at det internationale samfund skal hjælpe flygtninge af humanitære årsager.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltale: Hashkøbmænd ville plante...
bt.dk
Verdensmester om doping-mistænkt...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
Mysterium på Christiania: Hvorfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx