Af - 30/09-16 12:24

6 gode grunde: Derfor skal du sove på venstre side6 gode grunde: Derfor skal du sove på venstre side

Du kommer aldrig til at sove på højre side igen efter at have læst denne artikel.

Bildstrecke im Grossformat »
En naturlig del af kroppens døgnrytme er, kropstemperatur falder, når du sover tungt. Men nattøj er med til at holde på varmen, og dermed kan det ødelægge søvnen, viser forskning fra American Academy of Sleep Medicine. Når en kvindes kønsdele er tildækket under søvnen, skaber det et klima som i en regnskov, som bakterier elsker. En tør vagina er en glad vagina. Hos fyrene er undertøjet med til at sænke sædkvaliteten markant, og derfor ser forskeren helst, du går med løse boksershorts om dagen og sover nøgen om natten Din hud har brug for at kunne ånde, og det sker sjældent i løbet af dagen, hvor de fleste har tildækkede fødder og armhuler. Når du sover nøgen, giver du din hud noget tiltrængt luft, hvilket modvirker udvikling af hudsygdomme og svamp. Stresshormonet kortisol kan have en voldsom effekt på kroppen. Når du sover med nattøj på, bliver din kropstemperatur højere, og det bliver sværere for kroppen at regulere niveauet af kortisol. Det kan føre til flere ærgelige ting, som angst, overspisning og vægtforøgelse. Når du og din partner sover nøgne, får din krop noget tiltrængt hud til hud-kontakt, som den elsker. Det får den nemlig til at udløse signalstoffet oxytocin, der gør dig mere åben og tiltrukket af din partner. Og ja, det betyder et bedre sexliv. En kølig temperatur omkring din krop, når du sover, hjælper kroppen med at frigive antioxidanten melatonin, der modarbejder kroppens ældelse. Kroppen bruger blandt andet melatonin til at modarbejde celleforandringer og er kendt som en del af kroppens stærkeste forsvarer mod sygdom. Når du er træt, og du gerne vil i seng, hvorfor så spilde tiden på at finde nattøj frem og tage det på? Smid dine klude og læg dig under dynen med det samme, så slipper du også for at skulle starte dagen med at tage tøj af.

I galleriet øverst finder du 7 grunde til, at du skal sove nøgen.

Kost, motion, gener.

Mange faktorer spiller ind på din sundhed, men hvem skulle have vidst, at ens sovestilling har betydning for andet end kvaliteten af ens søvn?

Undersøgelser viser, at det er bedst for dig at sove på venstre side. Det skriver blandt andre Daily Record.

Og hvorfor så det?

Din rygrad vil takke dig


Generelt er det sundest for ryggen at sove på siden, skriver sundhedseksperter fra Columbia University på hjemmesiden 'Go Ask Alice'. Sover man på ryggen, kan man komme til at belaste hofterne og den øverste del af rygsøjlen, mens nakken og lænden bliver presset, når man sover på maven. Andre mener dog, at det er bedst at sove på ryggen.

Ekspert: Det er dumt at bruge weekenden på at sove
Ekspert: Det er dumt at bruge weekenden på at sove

Intet pres på hjertet


Flere eksperter mener, at det tager noget af presset fra hjertet, hvis man ligger på venstre side, idet tyngdekraften ikke vil hive det ned til højre, hvis det er den side, man ligger på. Det lettede pres vil også gøre det nemmere for lymfevæsken at komme rundt.

Mindsker snorken


Et stort studie, dog af lidt ældre dato, viser, at det kan mindske snorken, at sove på venstre side.

Reducerer halsbrand


I The Journal of Clinical Gastroenterology kunne man i 2006 læse, at det reducerer halsbrand, at sove på venstre side, grundet den måde mavesækken ligger i forhold til spiserøret.

Sådan finder du den rigtige madras
Sådan finder du den rigtige madras

Nu kan du købe huset hvor Harry Potter sov under trappen
Nu kan du købe huset hvor Harry Potter sov under trappen

Godt for gravide


Det øger blodcirkulationen for både mor og barn, hvis kvinden ligger på venstre side under sin graviditet, fortæller læger på Webmd.com.

Bedst for fordøjelsen


Da mavesækken sidder til venstre, hjælper man fordøjelsen på vej, da maden nemmere kan bevæge sig venstre om fra tyktarmen og videre i systemet.

En mor havde sin bedste ven sovende: Blev vækket af mærkelige lyde og gik amok
En mor havde sin bedste ven sovende: Blev vækket af mærkelige lyde og gik amok

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx