Af Ritzau - 26/05-16 08:36

Vragrester fra MH370 fundet i Afrika to år efter styrtVragrester fra MH370 fundet i Afrika to år efter styrt

Dele af Malaysia Airlines-fly, som forsvandt i 2014, er fundet tusindvis af kilometer fra eftersøgningen.

storybild

Man har tidligere fundet fem dele af Malaysia Airlines-fly (på fotoet et af dem). Nu er der fundet yderligere tre, som formodes at være fra MH370, der forsvandt i marts 2014. (Billede: Reuters/Handout/arkivfoto)

Yderligere tre vragrester, som menes at stamme fra Malaysia Airlines-flyet MH370, er fundet ved kyster på Mauritius og Mozambique, oplyser den australske transportminister ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er fortsat et mysterium, hvad der skete med passagerflyet, der med 239 mennesker om bord forsvandt sporløst på vej fra Kuala Lumpur til Beijing. Man formoder, at det er styrtet i havet.

Man har tidligere fundet fem fragmenter fra MH370 - en Boeing 777 - flere tusinde kilometer fra det område, hvor man antager, at flyet er styrtet ned vest for Australiens kyst.

To af de nye fragmenter er fundet på Mauritius og et tredje i Mozambique, der ligger omkring 1000 kilometer derfra i fugleflugtslinje.

Ifølge Australiens transportminister, Darren Chester, er de fundne dele "interessante i forbindelse med flyets forsvinden".

Australien leder eftersøgningen i Det Indiske Ocean i et område på 120.000 kvadratkilometer, hvoraf de 105.000 kvadratkilometer allerede er undersøgt.

Hvis man ikke har fundet noget, når hele området er trawlet igennem, vil man nok indstille eftersøgningen, har både Australien, Malaysia og Kina sagt.

De australske myndigheder for transportsikkerhed (ATSB) forventer, at eftersøgningen er slut til august.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx