Af Julie Laurs Bundgaard - 22/05-17 15:29

Kvinde købte loppefund for 86 kroner - nu kan hun score tre millionerKvinde købte loppefund for 86 kroner - nu kan hun score tre millioner

Ingen ved, hvordan det havnede på loppemarkedet.

storybild

Da en britisk kvinde for 30 år siden købte en 'falsk' diamantring på et loppemarked, var hun af den overbevisning, at den ikke havde nogen særlig værdi. Da hun alligevel fik den vurderet, ventede der hende en stor overraskelse.

Det skriver Daily Mail.

For nyligt blev diamantringen, som den britiske kvinde købte for 10 pund på et loppemarked i det vestlige London i 1980'erne, til hendes store forbløffelse vurderet til at være 350.000 pund værd. Omregner man det til danske kroner, er det mere end tre millioner.

Ejeren, der ønsker at være anonym, var ikke klar over ringens sande værdi, og derfor har hun båret den på sin finger i 30 år - også når hun har været ude at shoppe, eller mens hun har udført pligter i hjemmet.

Da en juveler påpegede, at den kunne have betydelig værdi, valgte hun at få den vurderet - for en sikkerheds skyld. Derfor tog hun den med til auktionshuset Sotheby's i London håb om at få afklaring.

Film, øgler og øl: Her er 8 ting, du ikke må sælge på loppemarked
Film, øgler og øl: Her er 8 ting, du ikke må sælge på loppemarked

»Vi tog et kig og sagde: 'Jeg tror, det er en diamant,' og så fik vi den testet ved 'Geological Institute of America,' siger Jessica Wyndham, som er overhoved for auktionshusets smykkeafdeling i London og tilføjer:

»Størstedelen af os kan ikke engang drømme om at eje en diamant, der er så stor.«

Jessica Wyndham fortæller desuden, at ejeren blev utroligt begejstret, da hun fandt ud af, hvad ringen var værd - men hvem ville ikke blive det, når de pludselig finder ud af, at de er i besiddelse af en gigantisk stor sum penge.

»Det er nok et lykketræf, at hun købte ringen i første omgang,« siger Jessica Wyndham og tilføjer:

»Hun købte også nogle designerkjoler for 10 pund (på samme loppemarked, red.). Vi burde alle have været med til det loppemarked!«

Hvordan diamanten havnede på et loppemarked, eller hvem der ejede den før den heldige brite, er der ikke nogen, der ved.

Selvom ringen har siddet på den britiske kvindes finger i 30 år, tyder det ikke på, at den har særlig stor affektionsværdi - i hvert fald ikke ligeså stor som den egentlige værdi. Den 26,27 karat hvide diamant skal nemlig bortauktioneres af Sotheby's i juli.

LÆS OGSÅ: 41-årig idømt fængsel for at stjæle Asger Jorn-maleri

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk dagligvarekæde sælger nu...
bt.dk
Verdensstjerne anklaget for sexchikane
bt.dk
Hollywood-skuespillerinde bekræfter:...
bt.dk
For 10 år siden blev han fængslet for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx