Af Simon Boas - 18/01-18 19:35

Forsker forbløffet over død delfin: Det, han så, er aldrig sket førForsker forbløffet over død delfin: Det, han så, er aldrig sket før

Man skal aldrig være grådig.

storybild

(Billede: John Symons, Marine Mammal Science)

'Man skal ikke gabe over mere, end man kan sluge,' siger et gammelt ordsprog, og det kunne delfinen Gilligan, som den var døbt, godt have lært noget af.

Gilligan blev nemlig fundet død på en strand nær den australske by Perth tilbage i august 2015. Ud af munden hang en blæksprutte, og det var der i sig selv ikke noget usædvanligt i. For Gilligan er nemlig af arten tursiops-delfiner, der er berømte for først at 'tæve' og senere spise blæksprutter.

Det usædvanlige var derimod, at den nu afdøde delfin hverken så ud til at være såret eller syg og i det hele taget var i ganske fin stand.

Men nu har et studie ifølge National Geographic vist, at Gilligan rent faktisk er endt med at blive det første kendte tilfælde af delfiner, der er blevet kvalt af at spise en blæksprutte.

»Det var en meget stor blæksprutte. Jeg kunne blive ved med at trække og trække og tænkte: 'Wow, den fortsætter',« forklarer lederen af studiet, professor Nahiid Stephens, der er patolog ved Murdoch University i Perth og tilføjer:

»Det ser ud til, at den (Gilligan, red.) har været ekstremt grådig og har tænkt: 'Ved du hvad, jeg sluger det hele'.«

(Billede: Nahiid Stephens, Marine Mammal Science)

Ifølge Nahiid Stephens havde den store blæksprutte tentakler, der var godt 1,3 meter lange, og det var tilsyneladende dem, der i sidste ende kostede Gilligan livet. Studiet viser nemlig, at blæksprutten på vej ned i maven på delfinen havde formået at gribe fat om delfinens strubehoved med en af sine tentakler.

På den måde var det lykkedes blæksprutten at kvæle Gilligan - på trods af at blæksprutten formentlig allerede var død.

»Tentaklen var stadig funktionel, selv om blæksprutten i teorien var død. Så i sidste ende ler den nok bedst,« siger Nahiid Stephens til National Geographic.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Køb med hjertet uden at miste...
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Kommune har brugt flere millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx