Af Ritzau - 04/09-16 22:13

Avis: Eurolande lukker kassen i for GrækenlandAvis: Eurolande lukker kassen i for Grækenland

Eurolandene vil se på, hvor langt Grækenland er kommet med reformer, men ikke udbetale penge, siger kilder.

storybild

Reformerne i Grækenland går ikke hurtigt nok, siger diplomatkilder, mens grækerne ømmer sig oven på de mange nedskæringer. Her er det græske pensionister, der har slået sig ned uden for beskæftigelsesministeriet i Athen under en protest i juli. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Louisa Gouliamaki)

Landene i eurosamarbejdet vil ikke udbetale penge til Grækenland fra eurolandenes redningsfond, ESM, når de mødes i Bratislava torsdag.

Det siger diplomatkilder til den tyske avis Handelsblatt Global.

Ifølge diplomaterne har Grækenland kun gennemført to af de i alt 15 politiske reformer, som er betingelsen for at få udbetalt penge til den slunkne græske statskasse.

Desuden har Grækenland været meget lang tid om at privatisere statslig ejendom, siger diplomaterne.

Ifølge en aftale, der blev indgået sidste år mellem eurolandene, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF), vil redningsfonden yde økonomisk støtte til Grækenland for op mod 86 milliarder euro (640 milliarder kroner) frem til 2018.

Til gengæld skal Grækenland gennemføre en række reformer for at få udbetalt flere portioner af denne støtte, der skal gå til at holde det græske samfund kørende og betale af på gælden.

I juni blev der udbetalt 7,5 milliarder euro til Grækenland.

Men denne gang bliver der ikke udbetalt penge. Når eurolandenes finansministre samles torsdag i Bratislava, vil det kun være for at drøfte, hvor langt Grækenland er kommet med reformerne, siger kilderne til Handelsblatt Global.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx