Af Ritzau - 30/04-17 03:54; Opdateret: 30/04-17 07:06

Theresa Mays føring over Labour skrumper kraftigt i ny målingTheresa Mays føring over Labour skrumper kraftigt i ny måling

På en uge er vælgeropbakningen til Mays konservative parti faldet ti procentpoint, viser ny YouGov-måling.

storybild

Theresa May annoncerede overraskende 11. april, at hun vil holde valg i Storbritannien 8. juni. (Billede: Scanpix/Michal Wachucik)

På en uge er opbakningen til Storbritanniens konservative parti med premierminister Theresa May i spidsen faldet kraftigt.

Det viser en ny meningsmåling fra YouGov offentliggjort af The Sunday Times.

Målingen viser en vælgeropbakning til Det Konservative Parti på 44 procent mod 31 procent til det største oppositionsparti, Labour, og dets leder, Jeremy Corbyn.

I samme måling får Liberaldemokraterne 11 procents opbakning, mens det indvandringskritiske Ukip står til syv procent.

May har fortsat et forspring på 13 procentpoint, men i sidste weekend var afstanden mellem de to partier på hele 23 procentpoint ifølge en anden YouGov-måling.

Målingen for en uge siden viste således en opbakning til de konservative på 48 procent og en opbakning til Labour på 25 procent.

Theresa May annoncerede overraskende i midten af april, at hun vil holde valg i Storbritannien 8. juni.

Hun begrunder det med, at hun vil have et klart mandat fra den britiske befolkning til de kommende forhandlinger om at forlade EU.

Theresa May overtog posten som britisk premierminister efter David Cameron sidste sommer. Cameron trådte tilbage, efter de britiske vælgere havde stemt for at forlade unionen.

May har forsøgt at skildre Det Konservative Parti som den stabile løsning, idet Storbritannien forbereder sig på at indlede forhandlingerne med EU om betingelserne for dets exit.

På et topmøde i Bruxelles lørdag vedtog de 27 andre EU-lande en fælles strategi for de kommende forhandlinger.

De 27 stats- og regeringschefer blev blandt andet enige om, at der først skal styr på fortiden, før der kan tales om fremtiden.

Det betyder, at regningen skal gøres op for de økonomiske forpligtelser, som Storbritannien har påtaget sig som EU-medlem.

De egentlige brexit-forhandlinger ventes at gå i gang efter valget i Storbritannien 8. juni.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
En helt særlig gruppe boligejere er...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx