27/02-14 20:37

Mindst 31 bombedræbt på marked i IrakMindst 31 bombedræbt på marked i Irak

En motorcykelbombe kostede mindst 31 mennesker livet og sårede andre 51 på et marked i udkanten af Bagdad.

storybild

En motorcykelbombe kostede mindst 31 mennesker livet og sårede andre 51 på et marked i udkanten af Bagdad. (Billede: Polfoto)

Mindst 31 mennesker blev dræbt og 51 såret, da en motorcykel udstyret med sprængstoffer eksploderede i bydelen Sadr City i den irakiske hovedstad Bagdad, oplyser læger og sikkerhedskilder.

Ud over de dræbte på markedet mistede andre 11 livet ved angreb fra militante shiamuslimske modstandere andre steder i landet.

Bomber dræber 49 i to byer i Irak
Bomber dræber 49 i to byer i Irak

Motorcyklen befandt sig på et menneskefyldt marked i det shiamuslimske kvarter, hvor der sælges brugte cykler. Det var fortrinsvis unge mænd, der opholdt sig på markedet.

Jorden var dækket af blod og butiksruder var knust. Sko og motorcykeldele lå spredt rundt på markedet ifølge nyhedsbureauet Reuters korrespondent på stedet.

21 oprørere dræbt af egen bilbombe
21 oprørere dræbt af egen bilbombe

Snesevis af mennesker skreg og krævede at få besked om deres pårørendes tilstand.

- Jeg var lige ved at forlade markedet, da en kæmpemæssig eksplosion indtraf. Jeg blev ramt i ansigtet og på hænderne. Da jeg fik rejst mig løb folk skrigende imod mig, væk fra eksplosionen, siger Ahmed, der er bragt til et nærliggende hospital.

Over 1000 mennesker dræbt i Irak i januar
Over 1000 mennesker dræbt i Irak i januar

Det står torsdag aften ikke klart, hvem der står bag bombeangrebet, men voldshandlinger rettet mod shiamuslimer får gruppen Den Islamiske Stat Irak og Levanten, der er forbundet med al-Qaeda, hyppigt skylden for.

Bagdad har været ramt af flere bølger af bombeangreb siden april, da den usikre fred, som har fungeret siden afslutningen på Iraks sekteriske krig i 2008, er gået i opløsning.

Så tildækkede skal kvinder være i muslimske lande
Så tildækkede skal kvinder være i muslimske lande

Sprængstoffer og selvmordsbomber er i vid udstrækning blevet brugt af sunnimuslimske ekstremister i deres forsøg på at ramme shiamuslimske områder og true deres egne religiøse samfund.

De seneste blodsudgydelser kommer, efter at premierminister Nouri Maliki har erklæret krig mod militante sunnimuslimer i den vestlige Anbar-provins, der grænser op til Syrien. På trods af offensiven fortsætter angrebene rundt i landet.

LÆS OGSÅ: Dette er fotografens sidste billede

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

16-årig valgte at blive under...
bt.dk
Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
Fem gode råd: Sådan holder du varmen...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx