27/01-16 07:38

Analytiker: Positive tal og skuffelser i Apple-regnskabAnalytiker: Positive tal og skuffelser i Apple-regnskab

For første gang spår Apple negativ vækst i et kvartalsregnskab, bider chefrådgiver mærke i.

storybild

(Billede: AP/arkiv)

Apple har solgt rekordmange iPhones i 2015's sidste kvartal, men salget af 74,8 millioner telefoner nåede lige akkurat ikke forventningerne.

Dog er det ikke i iPhone-salget, at skuffelsen skal findes i kvartalsregnskabet, mener Michael Borre, der er chefrådgiver i Nordea.

Apple har milliard-indtægt trods sløvt salg af iPhones
Apple har milliard-indtægt trods sløvt salg af iPhones

- Det store fokuspunkt for kvartalet har været salget af iPhones, og i virkeligheden lander det utroligt tæt på, hvad der var forventet, siger han til Ritzau.

- Markedet havde regnet med 75 millioner, så det blev lidt i underkanten, men jeg tror, at salget af iPhones var en positiv overraskelse, for folk var begyndt at frygte noget, der var endnu værre. Til gengæld var der to små skuffelser i Mac og iPad. Der var omsætningen mindre end ventet.

Analytiker: iPhone-priser er største vækstdræber for Apple
Analytiker: iPhone-priser er største vækstdræber for Apple

De 74,8 millioner solgte iPhones er et rekordsalg for Apple, men der er tale om den laveste salgsvækst siden 2007, da telefonens første udgave kom på markedet.

Salget af den amerikanske gigants populære telefon er således ved at flade ud efter flere år med eksplosivt stigende salgstal.

Samtidig peger Michael Borre på, at Apple for første gang varsler negativ vækst i den samlede omsætning.

Alle rekorder slået - Vi elsker at downloade apps
Alle rekorder slået - Vi elsker at downloade apps

- Den store skuffelse på iPhone-salget, som mange nok havde frygtet, kom ikke. Til gengæld var der en skuffelse i forventningen til det kommende kvartal, siger han.

- Hvis det, de arbejder ud fra, udspiller sig i dette kvartal, bliver det den første salgsnedgang i ti år for Apple, altså en negativ salgsvækst. Det er et pejlemærke, man så krydser, for så er væksten forsvundet i totalomsætningen for Apple.

Apples administrerende direktør, Tim Cook, siger natten til onsdag dansk tid, at virksomheden regner med at se det første fald i antallet af solgte iPhones.

Nu skal Apple også bøje sig for kravet om universalstikket
Nu skal Apple også bøje sig for kravet om universalstikket

- Vi tror, at iPhone-salget vil gå ned i løbet af kvartalet, siger han ved en telefonkonference med analytikere ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx