Af - 24/03-15 07:31; Opdateret: 24/03-15 10:29

Penge KAN gøre dig lykkelig – hvis du bruger dem sådan herPenge KAN gøre dig lykkelig – hvis du bruger dem sådan her

Tre økonomiprofessorer har fremlagt en teori, der viser, hvordan du får mest lykke for dine penge

Bildstrecke im Grossformat »

- Penge kan ikke gøre dig mere lykkelig, siger vi ofte til hinanden, men det er ikke rigtigt. En artikel fra tidsskriftet Journal of Consumer Psychology skrevet af tre anerkendte professorer i økonomi argumenterer for, at penge kan gøre dig lykkelig – især hvis du bruger dem rigtigt.

Se, hvordan forskerne mener, du skal bruge din penge i galleriet øverst i artiklen

Direktør for Institut for Lykkeforskning Meik Wiking fortæller, at penge har en indflydelse på lykke, men der er langt fra lighedstegn mellem de to.

19-årige Sara: Afskaf nu bare SU'en
19-årige Sara: Afskaf nu bare SU'en

- Rigdom er ikke garanti for lykke, men det at være uden penge er genstand for ulykke, siger Meik Wiking og forklarer, at rige lande generelt er mere lykkelige end fattige lande, men ser man på det enkelte individ, er en højere indkomst ikke garanti for et lykkeligere liv.

- Det, der interesserer de fleste, er relativ indkomst og ikke absolut indkomst. Vi vil gerne have en ferrari i garagen, men hvis naboen har tre, betyder det ikke lige så meget.

Gymnasieveninder trykker den af - i deres virksomheder
Gymnasieveninder trykker den af - i deres virksomheder

Meik Wiking peger også på, at vi også hurtigt vænner os til et øget velstandsniveau, så 10.000 kroner ekstra om måneden bliver hurtigt det normale og giver dermed ikke en større lykkefølelse, mens forskellen for en fattig afrikansk familie, der pludselig har råd til mad, er enorm.

Lottomillionær har brug for vagter døgnet rundt
Lottomillionær har brug for vagter døgnet rundt

- Det der gør os lykkelige er sociale relationer, og på den måde kan der være en sammenhæng mellem forbrug og lykke, fordi vi har mulighed for at købe os selv oplevelser og tid til at være sammen med venner og familie, siger Meik Wiking.

Og ifølge forskerne er oplevelser med dem, du elsker, en af de ting, du skal bruge dine penge på, hvis du gerne vil være lykkelig.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Gennembrud for Martin Thorborg:...
bt.dk
OLs superstjerne bryder ud i tårer...
bt.dk
Tidligere FCK-spiller sælger sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx