Af Simon Boas - 16/07-17 09:09

Discount-kæde brokker sig over kunderne: Gør du også dette, når du handler ind?Discount-kæde brokker sig over kunderne: Gør du også dette, når du handler ind?

Mange har formentlig stået i frugt- og grøntsagsafdelingen og kastet et blik ned over de lækre, friske og danske jordbær.

storybild

Rema 1000 supermarked. (Billede: Brian Bergmann)

Nøje forsøger man at udvælge den bakke, hvor der er færrest mulige dårlige jordbær, men det synes at være en umulig opgave. Alle bakkerne har i hvert fald tre-fire stykker, der ser knap så appetitlige ud, og med de skyhøje priser for de lækre jordbær, skal de allesammen helst være spiselige.

Langsomt skæver man mod de andre bakker og håber, at ingen andre i supermarkedet holder øje med en. Der sker da ikke noget ved, at man lige bytter et dårligt jordbær ud med et godt, tænker man, og inden man får set sig om, så har man gjort det.

Måske 'kom man lige til' at tilføje et ekstra jordbær i processen.

LÆS OGSÅ: Sexkunde løb fra regningen i Rema 1000: Nu er prostitueret anholdt

Men det skal være slut nu. I hvert fald hvis det står til en Rema 1000 i den norske by Kirkeby. Her sætter man ifølge TV 2 Norge nu aktivt ind over for de kunder, der forsøger at snyde med jordbær. Et skilt i frugtafdelingen skal nemlig sørge for, at butikkens kunder ikke udvælger de bedste jordbær til sig selv.

»Med så mange jordbær i kurvene er der ingen grund til selvpluk. Mvh personalet,' står der på skiltet.

Over for TV 2 Norge uddyber kommunikationsrådgiver Rebecca Ophus og fortæller, at man hellere skal spørge personalet om hjælp i stedet for bare selv at udpege de gode jordbær.

LÆS OGSÅ: Vrede kunder raser mod Rema 1000: Har fyret værdsat købmand gennem 15 år

»Vi ønsker, at alle skal have mulighed for at købe de fine bær. Hvis man ikke finder det, man ønsker, skal man hellere tage kontakt til de ansatte, der kan hjælpe. Der er ikke nogen grund til selvpluk,« siger hun.

Det er imidlertid ikke noget, som man nødvendigvis vil se i Rema 1000 butikker over hele landet - eller i Danmark. Ifølge Rebecca Ophus er det op til den enkelte butik, om man vil sætte ind over for selvpluk af jordbær.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Forsker: Disse jobs forsvinder i...
bt.dk
Medier: Fodboldlegende skal giftes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx