Af Ritzau - 03/11-16 19:43

Italiensk politi afviser torturanklager fra AmnestyItaliensk politi afviser torturanklager fra Amnesty

Migranter fængsles vilkårligt og udsættes for mishandling i Italien, siger Amnesty, men politiet afviser.

storybild

En Amnesty-rapport retter anklager mod italiensk politi om mishandling af flygtninge og migranter. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Andreas Solaro)

Italiensk politi afviser kritikken fra Amnesty International, der anklager ordensmagten i støvlelandet for tortur og mishandling af flygtninge og migranter.

- Jeg afviser kategorisk, at der er anvendt voldelige metoder mod migranter, både under identificering eller repatriering, siger politichef Franco Gabrielli.

Han understreger, at hans betjente, som arbejder tæt sammen med EU-embedsmænd og menneskeretsgrupper i flygtningecentrene, behandler de tilrejsende med største respekt, skriver Reuters.

Rapporten fra Amnesty indeholdt anklager om, at politiet havde slået migranter, anvendt elektrochok mod dem eller udsat dem for seksuelt ydmygende mishandling.

Den voldsomme behandling er ifølge Amnesty sket, fordi nogle flygtninge og migranter har nægtet at afgive deres fingeraftryk. Det nægter de, fordi det vil gøre det sværere for dem at rejse videre og søge asyl i andre lande.

Menneskerettighedsorganisationen siger, at den har interviewet over 170 flygtninge og migranter i Italien siden juli 2015.

De fleste af de mennesker, Amnesty har talt med, havde ikke nægtet at give deres fingeraftryk til italienske myndigheder og har ikke meldt om problemer.

Men 24 af de 170 siger, at de har været udsat for mishandling.

Italien er et af de lande, som et stort antal flygtninge og migranter bruger som indrejseland i EU.

De fleste af dem sejler med både fra det stadig mere lovløse Libyen og tager den farefulde tur over Middelhavet med kurs mod Italien.

I 2015 oplevede Europa en tilstrømning af over en million flygtninge og migranter. Det er det største antal mennesker, der flygter fra krig og fattigdom siden Anden Verdenskrig.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Han holdt tungen lige i munden: Et...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx