07/09-13 18:23

Miss World flyttes efter voldsomme protesterMiss World flyttes efter voldsomme protester

Muslimske grupperinger har i dagevis demonstreret imod skønhedskonkurrencen, som nu flyttes fra hovedstaden.

storybild

Skønhedskonkurrencen Miss World i Indonesien flyttes nu grundet voldsomme protester. (Billede: Polfoto)

De indonesiske myndigheder har set sig nødsaget til at flytte finalerunden i skønhedskonkurrencen Miss World på grund af massive protester blandt muslimer i landets hovedstad, Jakarta.

Planen var oprindeligt, at Miss World-finalen skulle afholdes i hovedstaden. Men det er nu blevet besluttet at flytte showet til den populære ferieø Bali, hvor flertallet er hinduer af religiøse overbevisning.

Det sker, efter at muslimske grupperinger de seneste dage er mødt talstærkt op på gaderne i Jakarta for at vise deres utilfredshed med skønhedskonkurrencen, der blandt andet indebærer en bikini-seance.

Indonesien er verdens største nation med et muslimsk flertal, og flytningen af Miss World er endnu et tegn på, at religiøse grupper vinder indflydelse hos magthaverne.

Sidste år måtte det kontroversielle popikon Lady Gaga aflyse en koncert i landet, fordi radikale muslimer protesterede og kaldte hende "djævlen selv". De truede med at brænde musikerens scene ned og kritiserede hende for at gå klædt kun iført "bh og trusser".

Selvom Miss World-arrangørerne har lovet, at deltagerne i konkurrencen vil bære saronger under bikini-seancen, så har tusindvis af muslimer protesteret mod skønhedskonkurrencen, som, de mener, er uforenelig med islam.

Fredag brændte demonstranterne billeder af arrangørerne og kaldte dem vantro.

Skønhedskonkurrencen begynder i Bali på søndag, og det var meningen, at de senere finalerunder skulle afholdes i og omkring Jakarta, ligesom at sejrsceremonien skulle holdes tæt på hovedstaden.

Men nu er alle runderne altså flyttet til Bali, hvor indbyggerne er vant til solbadende og letpåklædte turister.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx