31/08-17 11:18; Opdateret: 31/08-17 12:21

Oversvømmet kemifabrik i USA er begyndt at eksplodereOversvømmet kemifabrik i USA er begyndt at eksplodere

Kemifabrik og området omkring den var på forhånd evakueret på grund af fare for brand eller eksplosioner.

storybild

Oversvømmelser på kemifabrik i Texas har gjort det umuligt at nedkøle kemikalierne. Torsdag har der været eksplosioner på stedet. Her ses en hovedvej ved fabrikken. Scanpix/Brendan Smialowski

Houston. Der er torsdag hørt eksplosioner og set røg ved en evakueret kemifabrik tæt på Houston i det oversvømmede Texas i USA.

Arkema, firmaet bag fabrikken, bekræfter, at to eksplosioner har fundet sted.

- Vi vil gerne oplyse, at kemikalierne bliver opbevaret forskellige steder på fabrikken, og at der er fare for yderligere eksplosioner, skriver Arkema i en meddelelse.

- Vend venligst ikke tilbage til området, lyder det videre.

Lokale medier rapporterer samtidig om, at der stiger sort røg op fra stedet.

Sherifkontoret i Harris County skriver på Twitter, at vicesheriffen er på hospitalet efter at have indåndet dampe fra fabrikken. Desuden er ni personer, der kan have indåndet giftig luft, selv taget på hospitalet for en sikkerheds skyld.

Allerede tidligt torsdag morgen dansk tid oplyste chefen for fabrikken, at det var umuligt at undgå, at kemikalierne ville bryde i brand eller eksplodere.

Området omkring fabrikken blev evakueret tirsdag på grund af de omfattende oversvømmelser i kølvandet af stormen Harvey.

Personer bosat i en radius af 2,4 kilometer fra fabrikken er blevet bedt om at forlade deres hjem.

Oversvømmelserne har gjort det umuligt at holde temperaturen på kemikalierne nede.

Arkema laver produkter til produktion af blandt andet plastik og maling.

Arkemas topchef, Richard Rowe, har ikke ønsket at oplyse, hvor store mængder kemikalier der er på fabrikken. Han har advaret om risikoen for en "kraftig brand". Røgen vil kunne give irriterede øjne, hud og lunger.

Samtidig har Rowe dog understreget, at branden ikke skulle udgøre nogen fare for området på længere sigt.

- Enhver brand vil sandsynligvis ligne en stor gasbrand. Branden vil være eksplosiv og intensiv, sagde Richard Rowe tidligere torsdag.

Stormen Harvey ramte kysten i Texas i sidste uge som en kategori 4-orkan. Uvejret har resulteret i omfattende oversvømmelser - særligt i storbyen Houston.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx