Af Ritzau - 22/10-16 15:00

Domstol i Kairo stadfæster fængselsdom til ekspræsidentDomstol i Kairo stadfæster fængselsdom til ekspræsident

Dom på 20 års fængsel til islamisten Mohamed Mursi er kun en af flere domme.

storybild

Mohamed Mursi, som var Egyptens første demokratisk valgte præsident, er idømt 20 års fængsel, men er også anklaget i andre sager mod ham. Blandt andet er han anklaget for at have lækket oplysninger til Qatar, for at have været med i sammensværgelser med den militante palæstinensiske gruppe Hamas og for at have organiseret en fangeflugt under opstanden i 2011 mod Hosni Mubarak. (Billede: Reuters/Amr Abdallah Dalsh)

En domstol i Egypten stadfæstede lørdag en dom på 20 års fængsel til den tidligere islamistiske præsident Mohamed Mursi. Det siger juridiske kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Dommen er den første endelige dom til Mursi, hvor det gælder anklager om, at han gav ordre til drab på demonstranter i 2012.

Mursi, som var Egyptens første demokratisk valgte præsident, er også anklaget i andre sager mod ham.

Blandt andet er han anklaget for at have lækket oplysninger til Qatar og for at have været med i sammensværgelser med den militante palæstinensiske gruppe Hamas.

Derudover er han anklaget for at have organiseret en fangeflugt under opstanden i 2011 mod den daværende præsident Hosni Mubarak.

En egyptisk appeldomstol har tidligere omstødt hundredvis af dødsdomme til formodede islamister.

Siden det egyptiske militær i 2013 gik ind og afsatte den demokratisk valgte præsident, har militante islamister optrappet angrebene mod hæren og politiet.

I den nordlige del af Sinai har der i perioder været næsten daglige angreb.

Langt de fleste af de militante gruppers angreb har været rettet mod sikkerhedsstyrker, men de har også angrebet Egyptens kristne minoritet og turister.

Den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, som er landets tidligere hærchef, og som ledede afsættelsen af Mursi, betegner de militante islamister som en eksistentiel trussel mod Egypten, som er allieret med USA.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx