Af Ritzau - 16/01-17 16:35

Prognose: Verdensøkonomien får kun en lille vækstPrognose: Verdensøkonomien får kun en lille vækst

Tendensen med lav vækst ser desværre ud til at fortsætte. Dansk Industri ærgrer sig over udsigterne.

storybild

Den kommende præsident Trumps og hans fremtidige politik er en endnu ukendt faktor i IMF's seneste vækstprognose. (Billede: Scanpix/Zach Gibson)

Verden kan forvente en svag global, økonomisk vækst i de kommende år.

Det viser en revideret prognose fra Den Internationale Valutafond (IMF), som venter en global vækst på 3,4 procent i 2017.

Til næste år er det ventet, at verdensøkonomien vil vokse med 3,8 procent, skriver valutafonden i en ny kvartalsprognose for den globale økonomi.

Men der er dog kommet en joker ind i billedet i form af den kommende amerikanske præsident, Donald Trump. Det er endnu uvist, hvilke finanspolitiske haner han vil dreje på, når han fra på fredag indtager Det Hvide Hus i Washington.

- Denne prognose er baseret på en antagelse om en forandring i politikkerne fra den nye administration i USA og den globale afsmitning, skriver IMF mandag i opdateringen af den globale prognose.

I Dansk Industri er der ærgrelse at spore, for selv om væksten ventes at blive lidt højere i de kommende år, når den ikke op på samme niveau som tidligere.

De danske eksportvirksomheder havde sidste år svært ved at hente nye ordrer på eksportmarkederne, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

- Væksten på vores eksportmarkeder er fortsat lavere, end vi har været vant til. Der er bedring på vej, men tendensen med lav vækst ser desværre ud til at fortsætte i de kommende år, vurderer han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet død i vandet ved slotspark
bt.dk
Lastbil brager direkte ind i 10-årig...
bt.dk
Stjernens skibrille-forklaring vakte...
bt.dk
Sofie Linde har født: Se det søde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx