Af Mathias Tuxen - 28/07-17 12:34

Anna var aldrig tilfreds med sin krop: Nu bliver hun hyldet for sine afslørende billederAnna var aldrig tilfreds med sin krop: Nu bliver hun hyldet for sine afslørende billeder

I dag smider 54-årige Anna frivilligt tøjet på de sociale medier, og det har ændret hendes liv.

storybild

Foto: Modelfoto

Hun har været på slankekure hele livet. Hun var aldrig tilfreds med sin krop - selvkritisk, fordømmende og skamfuld. I dag smider 54-årige Anna frivilligt tøjet på de sociale medier, og det har ændret hendes liv. Hun udfordrer sig selv med hvert foto, men i stedet for skam føler hun sig nu tryg ved sin krop. Hun har fået et nyt syn på sig selv - og så synes hun, at det er sjovt. Det fortæller hun til det svenske medie Alla.

»Jeg er blevet en gladere person og mere bevidst om ting, jeg ikke tidligere var klar over. I dag kan jeg gå klædt i næsten alt. Jeg sidder ikke og tænker så meget over, hvordan jeg ser ud, eller om min mave er synlig. Jeg har lagt fokus på min krop og bruger ikke energi på selvkritik. Jeg går ikke rundt og føler mig stor hele tiden, for jeg værdsætter min krop på en helt anden måde nu,« siger Anna til mediet.

Et opslag delt af Anna (@notondietanymore) den


Den midaldrende kvinde er mor, mormor og kropspositiv aktivist.

Det begyndte, da hendes datter fortalte om forskellige Instagram-konti, hvor kvinder over hele verden publicerede billeder af dem selv med et helt bestemt formål. De kaldte sig kropspositive aktivister.

Billedernes formål er at bidrage med alternative kropsidealer i en tid, hvor retoucherede kvinder med smalle taljer tit og ofte dominerer reklamer, magasiner og sociale medier. Og så gik der ikke længe, før 54-årige Anna oprettede sin egen konto med navnet ‘notonadietanymore’ (Ikke-på-en-diæt-længere, red.).

På Annas profil er der både påklædte, letpåklædte og knap så påklædte billeder af hende. I begyndelsen var det heller ikke nemt at udgive billeder af den krop, som hun i mange år har gemt væk. Og så til hele verdens skue. Men med antallet af billeder på hendes konto er tilliden også vokset, forklarer hun.

Et opslag delt af Anna (@notondietanymore) den


Hun har fået mere end 6.000 følgere, siden hun oprettede profilen i 2016, og hun modtager mange positive kommentarer fra sine følgere. Men Anna forklarer, at hun også modtager en del ‘lort’ og negative og seksuelle kommentarer på grund af billederne. For Anna er det vigtigt at ændre det overordnede billede, mange har af store mennesker, men også være den rollemodel, som hun selv manglede i en ung alder.

I dag er Anna ikke alene med sit budskab. I både Sverige og Danmark er de kropspositive aktivister blevet mere end et særsyn, de er blevet en bevægelse.


I Danmark har Emilie Knudsen eksempelvis også en Instagram-profil, hvor hun spreder kropskærlighed og kropspositive budskaber med sine billeder.

Når jeg sammenligner mig med andre, fjerner jeg fokus fra mit fantastiske jeg, bremser flow og er ikke tilstede i nuet... Engang higede jeg efter idealer, forbilleder, veninder og kollegaer - som jeg gerne ville "være mere som". Når jeg talte med mennesker "jeg så op til", kunne jeg uden at være bevidst om det, omforme mine holdninger og meninger, så når jeg talte med dem - fremstod vi mere ens og lige... og så kunne de nok bedre lide mig, bildte jeg mig ind. Jeg kiggede på andre som jeg synes så bedre ud en mig- og tænkte ved mig selv : når jeg farver mit hår, så bliver det godt, jeg skal lige smide 7 kg - SÅ er jeg tilfreds. Jeg kunne ikke nyde mad... slik og Hvidt brød blev indtaget med skam. Jeg følte jeg ødelagde mine odds for at komme tættere på en bestemt kropsform og udseende. Jeg følte jeg var god når jeg havde trænet. Når vi sammenligner os med andre- opstår skam. Når vi ikke føler vi er "nok"- kigger vi på andre som vi vurderer der er det, og higer efter det- eller tænker "det lykkes aldrig for mig". Jagten på det vi normativt ser som perfekt - er en tidsrøver, for vi er hele tiden ude i fremtiden i vores hoved... NÅR jeg har tabt mig/har taget på, Når jeg har løbet, NÅR jeg har gennemført den uddannelse, NÅR jeg også har råd til, NÅR jeg har ordnet, NÅR jeg har fået styr på... du min ven skal ikke bevise en SKID for nogen!!! heller ikke dig selv. Du er et vidunder- bare det at du eksisterer er nok. Hvis livet har lært dig at du ikke har værdi, hvis andre har fået overbevist dig om at du ikke er nok.... så synes jeg det er på tide du seriøst spørger dig selv om det er sandheden. Hvorfor skulle du ikke fortjene glæde, nydelse og rigdom i dit ? ville du ikke ønske det for et barn du har i dit liv? At det barn skal vokse op og føle sig værdifuld? Hvorfor skulle det samme så ikke også gælde for dig?

Et opslag delt af (@femmeemilie) den

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx