Af Ritzau - 09/03-17 22:19; Opdateret: 10/03-17 01:49

Mand går amok med økse og sårer flere på tysk banegårdMand går amok med økse og sårer flere på tysk banegård

En formentlig psykisk syg mand er anholdt i forbindelse med et økseangreb på hovedbanegården i Düsseldorf.

storybild

Tyske specialstyrker på hovedbanegården i Düsseldorf, hvor en eller flere gerningsmænd har såret syv mennesker med en økse. (Billede: Scanpix/David Young)

En formentlig mentalt forstyrret mand bevæbnet med en økse angreb og sårede syv personer i den tyske by Düsseldorf torsdag aften.

Tidligere var meldingen, at flere gerningsmænd var involveret i angrebet. Nu understreger det tyske politi, at der kun er tale om en enkelt gerningsmand.

- Den anholdte mand er en 36-årig mand fra det tidligere Jugoslavien, som tilsyneladende lider af mentale problemer, lyder det i en meddelelse fra det tyske politi ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge politiet skete angrebet omkring klokken 20.50 torsdag, hvor gerningsmanden "angreb tilfældige mennesker" med en økse.

I forsøget på at flygte fra stedet hoppede den mistænkte ned fra en bro. I faldet kom manden alvorligt til skade, og politiet har endnu ikke været i stand til at afhøre ham, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Politiet oplyste først, at fem personer var blevet såret under angrebet, men det har siden opjusteret antallet til syv.

Efter hændelsen blev perronerne på banegården ryddet, og området blev spærret af, mens planlagte tog enten blev aflyst eller omdirigeret, skriver dpa.

Der var flere ambulancer på stedet. Øjenvidner fortæller, at flere sårede blev båret ud og modtog behandling på stedet eller kørt væk i ambulance.

Det er fortsat sparsomt med oplysninger om de tilskadekomnes tilstand. Én person skulle dog være alvorligt såret i angrebet, der skete for øjnene af adskillige chokerede vidner.

- Vi stod ved sporet og ventede på toget. Det kom, og pludselig sprang en person ud med en økse og slog ud efter folk. Jeg har oplevet en masse, men noget sådant har jeg aldrig oplevet, fortæller et øjenvidne til den tyske avis Bild.

Tyskland har tidligere oplevet et tilsvarende økseangreb, som en mentalt forstyrret gerningsmand stod bag.

I juli angreb en 17-årig asylansøger bevæbnet med en økse og en kniv passagerer på et tog ved byen Würzburg. Ved det angreb blev fem mennesker såret.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx