Af Simon Boas - 24/07-17 16:52

Efter mere end 30 år: Microsoft lægger ikonisk program i gravenEfter mere end 30 år: Microsoft lægger ikonisk program i graven

Er du barn af 90'erne, så har du formentlig siddet utallige timer og tegnet i Microsoft redigerings- og tegneprogram Paint.

storybild

(Billede: Mike Blake)

Men programmet, der vel efterhånden har fået en ikonisk status hos Microsoft-brugere, kan meget vel være fortid inden længe. For Microsoft har nemlig tilføjet MS Paint sammen med blandt andet Outlook Express til listen over funktioner, man langsomt vil afvikle eller helt fjerne fra styresystemet Windows 10.

Og her er der for MS Paints vedkommende sat kryds ud for 'afvikles', hvilket betyder, at der i fremtiden ikke længere vil komme opdateringer til det ellers populære program.

Dermed ser det ud til, at MS Paint må lade livet efter at have været en del af samtlige af Microsofts styresystemer siden 1985, hvor det var det første af sin slags, der gjorde det muligt for den almindelige bruger at tegne og redigere billeder på en computer.

Fremover vil MS Paint være erstattet af det noget mere moderne Paint 3D, der giver brugerne mulighed for at tegne og redigere 3D-tegninger.

Microsoft har endnu ikke sat en dato for begravelsen af MS Paint, men det én ting er sikkert: MS Paint vil skrive sig ind i historiebøgerne som en af computerens mest populære programmer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Efterlyst for milliontyveri: Har du...
bt.dk
Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx