Af Ritzau - 30/08-16 22:21

Merkel erkender fejl i håndtering af flygtningekriseMerkel erkender fejl i håndtering af flygtningekrise

Vi så ikke nødvendigheden af at finde en fælles europæisk løsning, siger Merkel om flygtningekrise.

storybild

Migranter og flygtninge ankommer til et tysk registreringscenter efter at have krydset grænsen fra Østrig i efteråret, hvor hundredtusinder af flygtninge og migranter ankom til Tyskland. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Christof Stache)

Tyskland og andre lande i EU vendte alt for længe det blinde øje til den flygtningekrise, der var ved at opstå ved de ydre grænser.

Det siger Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, i et interview der offentliggøres onsdag.

Kansleren har fået kritik i hjemlandet for sin åbne flygtningepolitik, efter at hun i 2015 lod omkring 1,1 millioner migranter komme til Tyskland for at søge asyl.

"Wir schaffen das", som Merkel sagde for et år siden - vi klarer det. Men denne politik er ikke hilst velkommen alle steder i Tyskland.

- Der er politiske sager, som man kan se komme, men ikke rigtigt registrerer i befolkningen på det tidspunkt - og i Tyskland ignorerede vi problemet for længe og så ikke nødvendigheden af at finde en fælles europæisk løsning, siger hun i interviewet med Süddeutsche Zeitung.

Kansleren siger også, at Tyskland og resten af EU må være tålmodige og udholdende. For flygtningeproblematikken vil blive langvarig.

- Vi håndterede ikke problemet på en passende måde, mener Merkel.

- Det gælder også beskyttelsen af Schengen-områdets ydre grænser, siger hun med henvisning til de åbne grænser internt i EU.

Merkels konservative parti, CDU, ventes at gå tilbage ved to delstatsvalg i næste måned. Det skyldes til dels kanslerens flygtningepolitik, mener iagttagere.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Facebook har mistet 365 milliarder på...
bt.dk
Dansker undrer sig over pudsigt...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx