Af Ritzau - 15/10-16 13:29

Saudisk koalition erkender angreb mod begravelseSaudisk koalition erkender angreb mod begravelse

140 mennesker blev dræbt, da et luftangreb ramte en begravelse i Yemen. Saudiskledet koalition erkender fejl.

storybild

Politi og eksperter undersøger den begravelsessal i Yemens hovedstad, Sanaa, hvor 140 mennesker blev dræbt i et luftangreb. (Billede: Scanpix/Mohammed Huwais)

Det var kampfly fra koalitionen under ledelse af Saudi-Arabien, som for en uge siden bombede en begravelse i Yemen.

Det erkender koalitionen lørdag.

Angrebet, der kostede 140 mennesker livet, skete på baggrund af fejlagtig information, lyder det i en udtalelse fra koalitionen.

- Et af koalitionens luftfartøjer ramte fejlagtigt stedet, hvilket resulterede i civile dødsfald og kvæstelser, meddeler den undersøgelseskommission, der har gransket luftangrebet.

Det er et af de hidtil blodigste angreb i de omkring 19 måneder, koalitionen har foretaget luftangreb mod militante i Yemen.

- Passende tiltag vil komme over for dem, der forårsagede hændelsen, og deres familier skal tilbydes kompensation, siger koalitionen i udtalelsen.

Over 6700 mennesker er dræbt i Yemen, siden den saudiskledede koalition gik ind i konflikten. Næsten to tredjedele af de dræbte er civile, vurderer FN.

Saudi-Arabien gik i marts 2015 ind i Yemen sammen med en arabisk koalition for at bringe landets sunnimuslimske præsident, Abedrabbo Mansour Hadi, tilbage til magten.

Det skete, efter at den shiamuslimske houthi-bevægelse havde erobret store dele af landet, herunder hovedstaden.

I koalitionen indgår foruden Saudi-Arabien De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Kuwait, Qatar, Egypten, Jordan, Marokko, Senegal og Sudan.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx