Af Ritzau - 25/12-16 18:28

Russisk minister om flystyrt: Vi undersøger altRussisk minister om flystyrt: Vi undersøger alt

Præsident Vladimir Putin har erklæret mandag for national sørgedag, efter at fly med 92 om bord styrtede ned.

storybild

Sørgende tænder lys til minde om de dræbte ved flystyrtet, der lørdag kostede 92 mennesker livet. Flyet var et russisk militærfly, og årsagen til styrtet er endnu ukendt. (Billede: Reuters/Vasily Fedosenko)

Ruslands transportminister siger, at en efterforskning af flystyrtet i Sortehavet juledag bliver undersøgt ud fra alle muligheder, og det vil også blive undersøgt, om der kan være tale om et terrorangreb.

- Vi undersøger hele spektret, siger transportminister Maxim Sokolov til nyhedsbureauet AP. Ministeren giver dog ikke giver udtryk for, at der er en særlig mistanke om et angreb.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har erklæret mandag for national sørgedag, efter at et militærfly med 92 om bord styrtede ned i Sortehavet juledag.

- I morgen erklærer Rusland national sørgedag, sagde den russiske leder i en erklæring på det statslige tv søndag.

Flere end 60 medlemmer fra Den Røde Hærs Kor var om bord, da flyet styrtede ned julemorgen kort efter start fra byen Sotji. Flyet var af typen Tupolev Tu-154. Det var på vej til Syrien.

Det russiske forsvarsministerium siger, at flyet forsvandt fra radarskærmene klokken 06.25 Moskva tid (klokken 03.25 dansk tid). Flyet kom fra Moskva og havde tanket op i Sotji.

- Nedstyrtningsområdet er undersøgt. Ingen overlevede, siger en talsmand for forsvarsministeriet, general Igor Konasjenkov.

- Fragmenter fra Tu-154-fly fra det russiske forsvarsministerium er fundet 1,5 kilometer fra sortehavskysten i Sotji på 50-70 meters dybde, siger forsvarsministeriet.

Flyet havde 84 passagerer om bord og otte besætningsmedlemmer.

Flyet var på vej til byen Latakia i Syrien. Det skulle til den russiske Hmeimim luftbase i den syriske middelhavsby.

Den Røde Hærs Kor kendes også som Alexandrovs Ensemble. Passagerlisten viser, at også dirigenten for Den Røde Hærs Kor, Valerij Khalilov, var med om bord.

Koret var på vej til Syrien for at fejre nytåret med de russiske soldater i landet.

Der har tidligere været flere flystyrt med flytypen Tu-154. Flyet blev udviklet i 1960'erne og har indtil for få år siden været et af de mest almindelige passagerfly i Rusland.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx