Af Ritzau - 01/12-16 11:37; Opdateret: 01/12-16 12:38

Briterne vil overveje at spæde i EU-kasse og sikre handelBriterne vil overveje at spæde i EU-kasse og sikre handel

Det vigtigste er, at Storbritannien får en god adgang til det europæiske marked, slår brexit-minister fast.

storybild

David Davis, der er udpeget til minister for at føre brexit ud i livet, kan ikke afvise, at Storbritannien vil betale til EU's kasse, hvis det til gengæld kan sikre en bedre adgang til det europæiske marked. (Billede: Reuters/Toby Melville)

Storbritannien er parat til at overveje at betale til EU's kasse, efter at landet forlader unionen, hvis det kan sikre adgang til de europæiske marked.

Det siger landets såkaldte brexit-minister, David Davis, ifølge Reuters.

Meldingen kommer som svar på et spørgsmål fra en britisk politiker. Her er David Davis blevet spurgt om, hvorvidt briterne vil overveje at spæde i EU's kasse mod at få adgang til markedet.

- Det vigtigste kriterie her er, at vi får den bedst mulige adgang for varer og service på det europæiske marked.

- Og hvis det er en del af det, han (den spørgende politikeren, red.) mener, så vil vi selvfølgelig overveje det, siger Davis.

I juni stemte briterne sig ud af EU ved en folkeafstemning. En formel afsked med det europæiske samarbejde skal derfor forhandles på plads i løbet af den kommende tid.

En af de mest debatterede emner i tiden op til briternes kryds var immigration. Og nye tal viser torsdag, at rekordmange mennesker strømmede til Storbritannien i netop denne periode.

Nye tal fra det britiske statistikkontor (ONS) viser, at 650.000 migranter kom til landet i løbet af årets første seks måneder. Det skriver BBC.

Antallet af EU-borgere, der slog sig ned i Storbritannien slog også rekord med 284.000 personer.

Når antallet af personer, der forlod briterne til fordel for et andet land, bliver modregnet, har Storbritannien haft en nettoimmigration på 335.000 mennesker.

Det er det næsthøjeste niveau, der nogensinde er registreret.

Nicola White, der står i spidsen for den internationale migration-statistik ved ONS, siger, at det er for tidligt at sige noget om, hvilken effekt brexit-afstemningen vil få for migrationen på længere sigt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx