Af Lars Dinesen - 12/10-14 15:31

Kinesisk militær: Vi kan ikke vinde en krigKinesisk militær: Vi kan ikke vinde en krig

Den kinesiske militærledelse tror ikke, at Kina kan vinde en krig i militærets nuværende tilstand.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/Andy Wong)

Kinas hær er ikke i stand til at vinde en krig. Det konstaterer hærens topledelse ifølge et dokument, som hærens avis søndag har offentliggjort. Dokumentet er angiveligt sendt fra den militære ledelse til samtlige enheder i den kinesiske hær.

Dokumentet opremser 40 konkrete problemer med soldaternes træning, der er så store, at det forhindrer Kina i at vinde en krig på nuværende tidspunkt.

Kina-mafia beskyldes for at oppiske vold i Hongkong
Kina-mafia beskyldes for at oppiske vold i Hongkong

- Disse problemer er områder, hvor vi har svagheder og kommer til kort i organisationen af vores militære kampstyrker. Hvis de ikke omgående bliver ordnet, vil det med sikkerhed svække og forhindre vores evne til at gå i krig, siger en kilde fra hærens stabschef til avisen.

Problemerne er ifølge avisen blevet opdaget under inspektion af træninger og fællesøvelser med andre landes militære enheder.

Terrorfrygt: Kina tjekker 10.000 duer bagi for bomber
Terrorfrygt: Kina tjekker 10.000 duer bagi for bomber

Tidligere og nuværende officerer har sat spørgsmålstegn ved, om den kinesiske hær er for korrupt til at kunne vinde en krig. Den kinesisk præsident Xi Jinping har tidligere opfordret til en modernisering af den kinesiske hær, der med 2,3 millioner mand er verdens største.

Militærets avis, der har historien på forsiden, skriver, at Kina bliver nød til at finde en kur imod "fredssygdommen", der påvirker træningsmetoderne i hæren og sænker dens evne til at føre krig.

Kina beskyldes for spionage mod dansk forsvarsindustri
Kina beskyldes for spionage mod dansk forsvarsindustri

Kina har grænsestridigheder med Indien, Japan og en række af sine naboer i øst- samt i de sydlige dele af det Kinesiske Hav.

Det fik blandt andet i maj kinesiske fartøjer til at skyde på vietnamesiske fartøjer med vandkanoner for at fjerne dem fra, hvad kineserne betragter som kinesisk territorium.

LÆS OGSÅ: Kina anholder 88 i international menneskejagt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Brændt straffespark og drama:...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx