22/03-14 08:02; Opdateret: 22/03-14 10:57

Israel: Fire palæstinensere er dræbt på VestbreddenIsrael: Fire palæstinensere er dræbt på Vestbredden

Tre personer er blevet meldt dræbt efter sammenstød med israelske styrker.

Forsøg på at fange et efterlyst medlem af Hamas koster fire palæstinensere livet under israelsk ransagning.

Israelske styrker har lørdag skudt og dræbt fire palæstinensere. Skudepisoden fandt sted under en ransagning af en bolig på den besatte Vestbred, da man forsøgte at pågribe et militant medlem af den islamistiske Hamas-gruppe, oplyser israelsk militær.

Hamas-tilhængere har båret tre lig gennem byen Jenin på Vestbredden, mens de råbte slagord mod den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, der er involveret i de amerikansk mæglede fredsforhandlinger med Israel.

Palæstinensergruppen Hamas, der kontrollerer Gazastriben, anerkender ikke staten Israel og modsætter sig fredsforhandlingerne.

Israels militær oplyser, at dets styrker har ransaget et hjem i en flygtningelejr i Jenin, hvor de skød og dræbte det militante medlem af Hamas, Hamza Abu Alhija, efter at han åbnede ild mod dem og sårede to israelske soldater, siger israelerne.

De tre andre palæstinensere blev dræbt af israelske styrker, da de konfronterede demonstranter, der kastede med benzinbomber og sten mod dem, da de forsøgte at pågribe den 24-årige Alhija, der er mistænkt for at have stået bag den seneste tids angreb mod Israel, oplyser militæret.

Ejeren af boligen, hvor Ahija forsøgte at gemme sig, siger, at de israelske soldater dukkede op omkring klokken 02.

- Der var skyderi i huset i omkring en halv times tid, og så kom soldaterne og beordrede os til at forlade huset, hvilket vi gjorde, siger den 67-årige Azmi Husniya.

Husniya siger, at han så Alhija hoppe ud fra et vindue, da han forsøgte at flygte. Bygningen blev alvorligt ødelagt under ransagningen, og to af Alhijas sønner blev såret under skudepisoden.

Kampene, der var nogle af de værste i Jenin siden den israelske indtrængen i området i 2002, sætter fokus på de stigende spændinger på begge sider. Det sker tre dage efter, at israelske soldater dræbte en ung palæstinenser et andet sted på Vestbredden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx