Af Ritzau - 09/12-16 04:35; Opdateret: 09/12-16 05:07

To mænd får 20 års fængsel for at planlægge terror i SydneyTo mænd får 20 års fængsel for at planlægge terror i Sydney

Begge har erklæret sig skyldig i at have planlagt en terrorhandling. Prøveløsladelse kan først ske om 15 år.

storybild

Ekstremistiske ideologier og overbevisninger har ingen plads i det australske samfund, fastslår dommer Peter Garling under fredagens strafudmåling. (Billede: Scanpix/William West)

To mænd, der planlagde et terrorangreb i Australiens største by, Sydney, er fredag blevet idømt hver 20 års fængsel.

Det skriver flere australske medier.

25-årige Omar Al-Kutobi og 27-årige Mohammad Kiad erklærede sig i juli i år skyldige i at have forberedt og planlagt en terrorhandling.

De har også erklæret sig skyldig i at have købt knive og poseret på billeder foran et Islamisk Stat-flag i en lejlighed, som de to delte i det vestlige Sydney.

Mændene blev anholdt under en razzia i lejligheden i februar 2015. På det tidspunkt mente politiet, at et angreb var nært forestående.

I lejligheden blev der blandt andet fundet en jagtkniv og en machete samt videoer, der indeholdt trusler om at stikke folk ned og dræbe folk.

- Vi er soldater tilhørende Islamisk Stat (IS). Vi er her for at skære hovederne af jer, siger de to mænd i en video ifølge nyhedsbureauet dpa.

I en sjælden tv-transmitteret strafudmåling fortæller dommer Peter Garling fredag, at de to mænd planlagde at angribe et lokale, som shiamuslimer bruger til bøn, i det vestlige Sydney med en hjemmelavet benzinbombe.

- Ekstremistiske ideologier og overbevisninger har ingen plads i det australske samfund, siger Peter Garling ifølge The Australian.

- Jeg håber, at dommen vil sende et klart signal til dem, der overvejer at begå sådanne forbrydelser, så de vil blive afskrækket fra at gøre det.

Omar Al-Kutobi og Mohammad Kiad må afsone 15 år bag tremmer, før de vil være berettiget til prøveløsladelse.

Den australske regering indførte for nylig en lov, der tillader myndighederne at holde dømte terrorister i fængsel, efter deres straf er afsonet, hvis de fortsat vurderes til at være en trussel mod samfundet.

Politichef i Sydney Darren Sly siger til nyhedsbureauet AAP, at han er godt tilfreds med strafudmålingen.

- Jeg tror, at vi var meget, meget heldige efter omstændighederne. Hvis politiet ikke havde grebet ind, da det gjorde, så tror jeg, at vi ville have haft en terrorhandling på vores hænder, siger han.

- Fra et politimæssigt perspektiv er vi godt tilfredse med dommen. Jeg tror, den sender et stærkt budskab til samfundet om, at vi slår hårdt ned på terror, tilføjer han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx