Af Lars Dinesen - 02/08-14 21:47

Israel er indstillet på at fortsætte krigen i GazaIsrael er indstillet på at fortsætte krigen i Gaza

Premierminister Benjamin Netanyahu siger, at Israel vil fortsætte kampen mod militante palæstinensere i Gaza.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/Khatib Abed Rahim)

Israel er klar til at fortsætte med at bekæmpe militante medlemmer af Hamas-bevægelsen i Gazastriben, efter at hæren har afsluttet dens primære mission med at ødelægge tunneler under grænsen fra Gazastriben til Israel, lyder det fra premierminister Benjamin Netanyahu lørdag.

- Efter at have afsluttet anti-tunnel-operationen, vil IDF (Israels hær, red.) handle og fortsætte med at handle i overensstemmelse med vores behov for sikkerhed og kun i overensstemmelse med vores forsvarsbehov, indtil vi opnår vort mål, der er at genskabe sikkerheden for jer, israelere, siger han i en tv-tale.

- Fra begyndelsen har vi lovet at genskabe ro for Israels indbyggere, og vi vil fortsætte med at handle, indtil det mål er opnået. Vi vil bruge al den tid, der er nødvendig, og vi vil udøve så meget magt, der er nødvendig, påpeger han i talen.

På et pressemøde med forsvarsminister Moshe Yaalon lørdag aften nævnte Netanyahu ikke en lyd om, at de israelske landstyrker var ved at trække sig ud af Gazastriben, sådan som israelske medier og øjenvidner fortalte tidligere lørdag.

- Vi vil ikke tolerere en fortsættelse kampene. Hamas er nødt til at forstå, at uanset hvor lang tid, det kommer til at vare, så vil palæstinenserne komme til at betale en uacceptabel pris, set ud fra Hamas' perspektiv, for at fortsætte kampene, siger Netanyahu.

Hamas' reaktion på Netanyahus tale lørdag er, at den islamistiske gruppe vil fortsætte krigen mod Israel, indtil dens mål er nået. Det siger Hamas-talsmand Fawzi Barhum til nyhedsbureauet AFP kort efter den israelske premierministers tale.

Soldat fortsat væk: Israel intensiverer bombardement
Soldat fortsat væk: Israel intensiverer bombardement

Indtil videre har den israelske offensiv kostet flere end 1670 palæstinensere livet, mens 66 israelere har mistet livet.

Mindst 150 er dræbt i Gaza siden våbenhvile-kollaps
Mindst 150 er dræbt i Gaza siden våbenhvile-kollaps

Samtidig er en palæstinensisk delegation ankommet til Kairo for at drøfte mulighederne for en våbenhvile i Gazastriben, selv om Israel har gjort klart, at man ikke vil sende repræsentanter til forhandlingerne.

Myndigheder: Dødstal i Gaza passerer 1500
Myndigheder: Dødstal i Gaza passerer 1500

Den palæstinensiske delegation, der omfatter Den Palæstinensiske Myndigheds spionchef, Majid Faraj, får følgeskab af Hamas-repræsentanter og vil mødes med egyptiske myndigheder søndag.

TV: FN-talsmand bryder ud i gråd på åben skærm efter Gaza-angreb
TV: FN-talsmand bryder ud i gråd på åben skærm efter Gaza-angreb

Bombe sprang blot 100 meter fra svensk live-rapporter i Gaza
Bombe sprang blot 100 meter fra svensk live-rapporter i Gaza

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx