06/07-17 14:42; Opdateret: 06/07-17 19:16

Frankrig vil stoppe salget af benzinbiler i 2040Frankrig vil stoppe salget af benzinbiler i 2040

København. Frankrig vil være verdens førende land inden for vedvarende energi. Derfor er regeringen på vej med en række ambitiøse målsætninger. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

storybild

Et af tiltagene er et totalt stop for salg af benzin- og dieseldrevne biler i 2040. Det skal skyndes på vej med en skatterabat til ejere af biler lavet før 2001, hvis ejerne skifter dem ud.

- Målet bliver svært at nå. Men Frankrig vil være nummer ét, når det kommer til at have en grøn økonomi, siger landets energiminister, Nicolas Hulot, ifølge Bloomberg.

Ud over målet om helt at stoppe salget af benzin- og dieselbiler i 2040 vil Frankrig stoppe al olie- og gasefterforskning og lukke alle kulkraftværker inden 2022.

Det er Frankrigs plan at stoppe emissioner inden 2050.

Onsdag fortalte svenske Volvo, at man vil satse fuldt ud på el- og hybridbiler fra 2019. Det vil være den første etablerede bilproducent, der gør det.

- Folk efterspørger i stadig højere grad elbiler, og vi vil opfylde vores kunders nuværende og fremtidige behov, sagde direktør Håkan Samuelsson ifølge AP.

Ifølge Volvo vil nogle af de nye modeller kunne køre 500 kilometer på en enkelt opladning. Samtidig er man på udkig efter forhandlere af nye og bedre batterier.

- Begge disse ting betyder rigtig meget for vores branche. Ikke mindst at Frankrig går "all-in" på elbiler, siger Lærke Flader, chef for Dansk Elbil Alliance, til Ritzau.

- Franskmændene har allerede taget en lang række tiltag, men dette her er et godt signal til markedet om, at man vil den grønne vej, og at man vil elektrificeringen af transportsektoren, siger hun.

Danmark har været i internationalt fokus, efter at nye afgiftsregler lagde salget af elbiler ned i 2016 og første halvdel af 2017. Lærke Flader så da også gerne, at politikerne gav elbilerne bedre betingelser.

- Den seneste ændring, hvor man igen har fjernet meget af afgiften på elbiler i en periode, er en stor hjælp.

- Men vi kunne godt håbe på nogle langsigtede rammevilkår for elbiler i Danmark. Det er det, der vi være mest gunstigt for elbilsmarkedet, siger hun.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

25-årig dansk stjerne er blevet gift
bt.dk
Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
Kvinde voldtaget i by-centrum
bt.dk
Kronprinsen dybt rørt af danskernes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx