Af Webstud/AS - 02/12-17 09:54

Vidste du? Derfor stiger du altid på flyets venstre side Vidste du? Derfor stiger du altid på flyets venstre side

I forummet Quora er piloter kommet frem til, hvorfor man altid boarder fly fra venstre side.

storybild

Hvis du tænker tilbage på de gange, du har stået i lufthavnen på vej til at boarde et passagerfly, vil det gå op for dig, at døren altid er på flyets venstre side. Hvorfor mon? Det har Daily Mail undersøgt.

LÆS OGSÅ: Schweizere tilbyder vægtløs rumoplevelse i passagerfly

Gennem forummet Quora, hvor brugere kan stille hinanden alverdens spørgsmål, forklarede piloten Andrew Stagg, at årsagen til finurligheden stammer fra skibe, hvor højre og venstre kaldes henholdsvis styrbord og bagbord. Højre hedder 'styrbord', da skibe og bådes blev styret ved et bord i fartøjets højre side.

»Placeringen af bordet betød, at bagbord var den side, man ville stige på og af fra, så de fleste, der designede passagerfly og landingsbaner, fulgte samme tommelfingerregel«, skrev Andrew Stagg på Quora.

LÆS OGSÅ: Stewardesse faldt ud af passagerfly

Det er blevet så normalt for flyingeniører at placere dørene i venstre, at det i dag ville udgøre en sikkerhedsrisiko, hvis passagerne steg af fra højre side.

»En klar adskillelse af passagerer fra handling-aktiviteter mindsker risikoen for personskade fra køretøjer i bevægelse« lyder det fra den britiske civile luftfartsmyndighed.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

47 Fakta-butikker dømt til at lukke:...
bt.dk
Advarer mod aggressiv og smitsom...
bt.dk
’Ellie Goulding vækker de vildeste...
bt.dk
Lastbilchauffør død efter fald
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx