Af - 03/10-16 21:08

80.000 kroner i bøde for at tage Kinderæg med til USA80.000 kroner i bøde for at tage Kinderæg med til USA

Du skal ikke prøve at få Kinderæg med ind over grænsen. Det kan blive rigtig dyrt.

Bildstrecke im Grossformat »

Kinderæg er ulovlige i USA. Og hvis du prøver at få dem med ind i landet alligevel, kan det koste dig mange penge.

- Vi havde venner, der rejste ind i USA fra Canada, som pakkede 10 Kinder æg i deres bagage til deres børn. Æggene blev ikke bare konfiskeret. De fik en også en bøde på 12,000 dollars (næsten 80.000 kroner red.), skriver Sergio My for Independent, der selv har undersøgt loven, der forbyder Kinderæg, til sin afsluttende master-eksamen.

- Så prøv ikke at 'smugle' dem, medmindre du er villig til at betale en stor pris, råder hun.

5-årig dreng fandt farlig overraskelse i Kinderæg
5-årig dreng fandt farlig overraskelse i Kinderæg

Grunden til det er ulovligt skal findes i overraskelsen. Den lille gule beholder, der gemmer sig bag skallen af chokolade. For i USA må man ikke gemme ting, der ikke kan spises, i mad, hvor man ikke kan se det udefra.

Man kan nemlig blive kvalt, hvis man kommer til at sluge beholderen, der indeholder et lille stykke legetøj. Det giver Sergio My dog ikke meget for.

- Kapslen, der indeholder legetøjet er for stor til, at et lille barn kan sluge den. Der er også masser af advarsler på emballagen, der rådgiver forældre til ikke at give ægget til børn under tre år, skriver Sergio My, der slet ikke kan forstå, hvorfor loven er skruet sammen, som den er.

Mor tæsket ihjel: Gemte hemmeligt kinder-æg i sin skede
Mor tæsket ihjel: Gemte hemmeligt kinder-æg i sin skede

- Der er et et lignende produkt til rådighed, der kopierer Kinderæg, men som undviger den amerikanske regulering. For kapslen, der indeholder overraskelsen, er delvis synlig mellem de to chokoladehalvdele, skriver Sergio My, der opfordrer til, at man ser på det absurde ved loven.

- Hvis sikkerhed er det mål, vi ønsker at nå, skal vi begynde at overveje at forbyde hotdogs, saltede peanuts og alle fødevarer, der forårsager hundredvis af kvælning dødsfald på verdensplan.

LISTE: Her er ALLE de nye film og serier på Netflix i oktober
LISTE: Her er ALLE de nye film og serier på Netflix i oktober

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx