Af - 12/08-15 19:02

FN-leder trækker sig efter voldtægtsanklagerFN-leder trækker sig efter voldtægtsanklager

Ny anklage om overgreb får lederen af FN's fredsbevarende mission i Den Centralafrikanske Republik til at gå.

storybild

Det er ikke Babacar Gaye selv, men soldater under hans kommando, der beskyldes for seksuelle overgreb. (Billede: Polfoto/AP)

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har fyret lederen af FN's fredsbevarende mission i Den Centralafrikanske Republik (CAR) efter alvorlige anklager mod missionen.

På opfordring fra Ban har missionens chef, den senegalesiske diplomat Babacar Gaye, derfor indleveret sin afskedsbegæring, oplyser generalsekretæren selv til journalister i New York onsdag.

FN: Kemiske våben-angreb i Syrien skal undersøges
FN: Kemiske våben-angreb i Syrien skal undersøges

Det sker dagen efter, at Amnesty International rettede nye anklager mod fredsbevarende soldater i FN-styrken i landet (Minusca).

Menneskerettighedsorganisationen har interviewet en række vidner og mener at kunne dokumentere grove overgreb.

- De beviser, vi har, peger kraftigt på, at en FN-soldat har voldtaget en ung pige, og at fredsbevarende tropper vilkårligt har dræbt to civile, sagde Joanne Mariner, senior kriserådgiver i Amnesty International, tirsdag.

Tidligere Novo Nordisk-direktør får toppost i FN
Tidligere Novo Nordisk-direktør får toppost i FN

Organisationen opfordrede til, at der straks igangsættes en uafhængig undersøgelse, og at de implicerede øjeblikkeligt bliver suspenderet, mens undersøgelsen er i gang.

Beskyldningerne er ikke de første mod FN-soldater i CAR.

I april i år afslørede en lækket FN-rapport, at franske FN-soldater angiveligt var impliceret i en sag om misbrug af børn i det centralafrikanske land i 2013 og 2014.

Nordkorea aflyser historisk besøg i 11. time
Nordkorea aflyser historisk besøg i 11. time

Ifølge Amnesty fandt det nye overgreb mod en 12-årig pige sted 2. august, da Minusca udførte en operation i hovedstaden Bangui.

Ud over voldtægten af den 12-årige pige beskyldes Minusca-soldater også for at have slået en dreng og hans far ihjel den 3. august.

LÆS OGSÅ: USA kalder dødsdom til Mursi for uretfærdig og farlig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx