25/11-15 09:12

Medvedev rasler med sablen efter nedskudt russisk flyMedvedev rasler med sablen efter nedskudt russisk fly

Det har ført til geopolitiske spændinger, at Tyrkiet tirsdag skød et russisk fly ned ved grænsen til Syrien. Nedskydningen af det russiske kampfly tirsdag kan få alvorlige konsekvenser.

storybild

(Billede: Aaron Favila)

Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev, siger onsdag, at fælles projekter med Tyrkiet kan blive skrottet som følge af, at Tyrkiet skød det russiske kampfly ned.

Som et resultat deraf kan tyrkiske virksomheder miste markedsandele på det russiske marked, lyder det i en udtalelse på regeringens hjemmeside.

Mens Rusland taler dunder, så forsøger Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, og USA's præsident, Barack Obama, samt Nato at tage brodden af de internationale diplomatiske gnidninger.

De to statsledere fra Tyrkiet og USA diskuterede tirsdag situationen i telefonen.

Her blev de enige om vigtigheden af at få nedtrappet spændingerne og sørge for at få ordninger på plads, så man kan forhindre, at sådanne episoder gentager sig.

I både den tyrkiske og amerikanske udmelding har præsident Obama samtidig understreget over for sin tyrkiske kollega, at Nato-landet Tyrkiet har ret til at forsvare sin suverænitet, og at både USA og Nato støtter tyrkerne.

/ritzau/Reuters

LÆS OGSÅ: Nedskudt russisk bombepilot dræbt af syriske oprørere

LÆS OGSÅ: Tyrkisk kampfly har skudt et russisk kampfly ned

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx