Af Ritzau - 25/08-16 11:29

Danmarks kommende kampflys præstationer bekymrer test-chefDanmarks kommende kampflys præstationer bekymrer test-chef

Et internt notat fra Pentagons chef for operationelle test afslører skuffelse over F-35-flyets præstationer.

storybild

F-35-flyene imponerer ikke testchefen i Pentagon, skriver Bloomberg. (Billede: Reuters/Us Air Force)

Udviklingen af det nye kampfly F-35 går ikke, som testchefen i det amerikanske forsvarsministerium gerne vil have. Det viser et internt notat fra testchefen, Michael Gilmore, som nyhedstjenesten Bloomberg er kommet i besiddelse af.

I notatet beskriver Michael Gilmore, at han er bekymret over, at flyet stadig plages af fejl og mangler.

Han er i tvivl om, hvorvidt udviklere kan nå at rette fejlene og levere fly med de evner, som den amerikanske regering har betalt for, inden udviklingsprogrammet udløber i 2019.

- Rent faktisk er programmet ikke på vej mod succes men i stedet på vej mod at ikke at levere, står der i notatet ifølge Bloomberg.

Test-chefen sår tvivl om, hvorvidt kampfly kan opnå fuld kampdygtighed til planlagt tid.

Flyet er tiltænkt i en hovedrolle i det amerikanske flyvevåben. Ligeledes har en række allierede herunder Danmark valgt, at flyet skal udgøre rygraden af deres flyvevåben.

Selv om flyet 2. august fik sin status som egnet til begrænsede operationer, eksisterer flere problemer med flyet stadig ifølge Michael Gilmore. Det handler om problemer med software, databehandling, elektronisk krigsførelse og våbenbrug.

Talspersoner fra det amerikanske forsvarsministerium har forudsagt, at F-35-flyene kan deltage i missionen så tidligt som 2017.

Ifølge Bloomberg skriver Michael Gilmore, at flyet kun ville kunne bruges i kamp, hvis det følges af ældre kampfly. Det skyldes, at F-35-flyet skal bruge hjælp med at "lokalisere og undgå moderne trusler, finde mål og tage kampen op med fjendtlige fly."

Joe DellaVedova, der er talsmand for Pentagons F-35-kontor, siger til Bloomberg, at notatet ikke indeholder en eneste overraskelse.

Producenten Lockheed Martin udtrykker over for Bloomberg fuld tillid til, at de nuværende fejl og mangler vil blive udbedret i tide.

- Vi har tillid til, at de tekniske problemer vil blive løst. Ligesom de er blevet gjort tidligere, siger talsmand Mark Johnson.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx