Af Maria Christine Madsen - 09/01-18 14:13

9 McDonald's produkter, som slog HELT fejl 9 McDonald's produkter, som slog HELT fejl

Ikke alle eksperimenter ender lige godt

storybild

ARKIVFOTO af McDonald's. (Billede: Liselotte Sabroe)

Ikke alle eksperimenter ender lige godt. Det har blandt andet fastfood-kæden McDonald's måttet sande flere gange.

I et forsøg på at blive ved med at lokke kunder til har kæden flere gange fundet på mere eller mindre interessante mad-varianter. Nogle gange er det lykkedes. Andre er det slet, slet ikke.

Det skriver mediet Food Envy.

Herunder kan du se ni eksempler på tilfælde, hvor deres forsøg er slået fejl - og hvor maden efterfølgende helt er blevet droppet fra menukortet igen.

1. McDLT

At uvisse årsager besluttede McDonald's sig i 1980'erne for at fikse det problem med 'varm salat', som man mente plagede mange kunder.

Man fandt derfor en løsning, hvor man serverede burgeren i to dele, som man derefter selv skulle samle: En del med den varme bøf, ost og bacon, og en del med det sunde som salaten.

Rent faktisk troede fastfood-kæden så meget på det smarte trick med opdelingen af burgeren, at de brugte en masse penge på en dyr reklame for den - men nærmest før reklamen havde nået at spille færdig, blev burgeren fjernet fra menukortene igen.

Den officielle forklaring lød ikke på, at det var for besværligt, men at det var for dyrt med den to-delte beholder, som burgeren blev opbevaret i.

2. Szechuan-sauce

Den famøse Chicken McNugget-sauce blev første gang lanceret i 1998 i forbindelse med promoveringen af Disney-filmen 'Mulan'. Den var dog ikke en videre succes og blev taget af menukortet igen - for at få en slags genopblomstring sidste år, efter den blev omtalt i den voldsomt populære Adult Swim-tegnefilmserie 'Rick and Morty'.

Det førte til, at tusindvis af brugere på de sociale medier tryglede og bad McDonald's om at bringe saucen tilbage - og til sidst lykkedes det.

I oktober sidste år kunne man igen bestille Szechuan-saucen i kædens restauranter. Dog desværre kun i USA og i et begrænset omfang.

3. Hula-burgeren

I 1960'erne forsøgte McDonald's sig med en noget særlig variant til alle dem, der ikke ville have kød i deres burger. De besluttede sig derfor for at grille en skive ananas og placere det mellem to stykker ost, før det blev lagt ind i burgerbollen.

Omkring samtidig lancerede kæden også deres Filet-O-Fish, og det stod hurtigt klart, hvilken variant der var mest populær.

Hula-burgeren forsvandt derfor hurtigt igen.

4. Onion nuggets

De fleste kender til Chicken McNuggets og Onion Rings. En kort overgang forsøgte McDonald's at kombinere de to varianter, men kunderne var ikke begejstrede - og Onion nuggets forsvandt ud i glemslen igen.

(Billede: McDonald's)

5. McHotDog

Ja. Det var McDonald's forsøg på at slå igennem på det lukrative pølse-marked i slutningen af 1990'erne.

Den er dog blevet spottet så sent som i 2009 i nogle restauranter i den japanske hovedstad Tokyo, men den har aldrig overlevet længe på menukortene.

(Billede: Mcdonald's)

6. Super Size

I godt et årti kunne kunder i USA købe både deres fritter og deres sodavand i 'super størrelser', der var fem gange større end det, der bliver anbefalet, at man serverer.

Dokumentarfilmen 'Super Size Me' fra 2004, som satte fokus på de store menu-størrelser, førte efterfølgende til, at de blev droppet fra menukortet.

7. McPizza

Flere steder kunne man i 1980'erne og 1990'erne tage på McDonald's og bestille en pizza.

Pizzaen blev dog fjernet fra menukortet igen, fordi det tog for lang tid at lave den - hvilket ikke passede ind i kædens koncept om 'fastfood'.

Hvis du skulle få lyst til at give sig i kast med en McPizza, kan du dog stadig få fingrene i den enkelte steder i USA: I Pomeroy i delstaten Ohio og i Spencer i delstaten West Viginia.

(Billede: McDonald's)

8. McSpaghetti

I stil med pizzaen kastede McDonald's sig på et tidspunkt i 1990'erne også over en anden italiensk specialitet - nemlig spaghettien.

Det løb dog ind i det samme problem som pizzaen. Det tog for lang til at lave, og samtidig var det også lidt for dyrt for kunderne at bestille.

9. The McSalad Shaker

I 1990'erne og i 00'erne kunne du købe en salat i en beholder, som du kunne ryste.

Det var dog ikke noget, der kunne lokke kunderne til at købe et sundere alternativ, og 'shakerne' forsvandt hurtigt igen.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter stort FCK-chok: Her er...
bt.dk
Kvinde voldtaget til karneval
bt.dk
Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Dømt igen: Her er sandheden om Heidis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx