Af - 03/10-16 22:24

Ny forskning: Derfor tager vi selfiesNy forskning: Derfor tager vi selfies

En neurobiolog stillede sig selv spørgsmålet, hvorfor tager vi egentlig selfies? Nu har han resultatet.

Bildstrecke im Grossformat »

En selfie her og en selfie der. En selfie med en kendt, en selfie på ferien og en selfie i med flot natur i baggrunden. Du har sikkert dem allesammen på din smartphone et sted. Ellers ser du dem på Instagram, Snapchat og Facebook. Og sidste gang der blev taget et billede af dig, var det nok dig selv, der tog det.

Berømtheder som Kim Kardashian har endda næsten gjort selfies til en karrierevej. Men nu er der forskning, der viser, hvorfor du har dit fotobibliotek proppet med billeder af dig selv.

James Kilner, neurobiolog ved University College London, har fundet svaret. Og det er overraskende, skriver norske KK.

Vi kender simpelthen ikke vores eget ansigtsudtryk. Og når vi tager selfies, er det for at finde ud af, hvordan vi ser ud.

Så mange selfies tager Kim Kardashian i timen
Så mange selfies tager Kim Kardashian i timen

Bruno Laeng, professor i kognitiv neuropsykologi ved universitetet i Oslo, siger til KK, at det er svært for os at kende vores eget ansigt.

- Vi ser andre mennesker fra alle mulige perspektiver, men os selv, ser vi kun foran spejle, og det hjælper os ikke med at skabe et godt tre-dimensionelt billede af vores ansigt, siger han.

Verdens vildeste selfie: Hval foto-bomber 24-årig  mand
Verdens vildeste selfie: Hval foto-bomber 24-årig mand

I hele vores liv har vi fortolket andre menneskers ansigtsudtryk. Vores egne ansigtsudtryk får vi sjældent muligheden for at se.

På den måde kan vi, når vi tager selfies, få at se, hvordan vi ser ud, når vi er glade, trise eller vrede. Men man skal træne sit selfie-game, hvis det naturlige og spontane ansigtsudtryk skal frem.

- At lave ansigtsudtryk er meget udbredt blandt skuespillere, der lærer at skabe ansigtsudtryk ved at øve mange timer foran et spejl, siger Bruno Laeng.

James Kilner, der står bag forskningen, har dog fundet ud af, at vi næsten altid vælger det billede, hvor vi ser smukkest ud fremfor det billede, hvor vi ser, hvordan vi rent faktisk ser ud naturligt.

Her er den perfekte selfie-guide fra Kim Kardashian
Her er den perfekte selfie-guide fra Kim Kardashian

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx