Af Niels Pedersen - 14/01-18 08:49

Fransk radiovært forarger: - Kvinder kan godt nyde en voldtægtFransk radiovært forarger: - Kvinder kan godt nyde en voldtægt

Den 62-årige radiovært og tidligere pornoskuespiller Brigitte Lahaie skabte ramaskrig med en dybt kontroversiel udtalelse under en debat på fransk tv.

storybild

Som en af de 100 kvinder, der har underskrevet et åbent brev, hvor de kritiserer #MeToo-bevægelsen for 'puritansk forfølgelse' af mænd efter Harvey Weinstein-skandalen, var hun inviteret til en debat på tv-kanalen BFM TV sammen med feministen Caroline de Haas, der har ført an i kritikken af det åbne brev og dets underskrivere.

Under debatten kom udtalelsen, som må have fået mange seere - især de kvindelige - til at tabe underkæben af ren og skær mistro:

»Man kan godt nyde det, mens man bliver voldtaget, må jeg lige fortælle dig.«

Det skriver flere internationale medier, herunder Mirror og The Sun.

Kommentaren var et svar på de Haas' kontante forslag til, hvordan vi som samfund én gang for alle kan sørge for, at kvinderne generobrer magten over deres egen krop.

»Det er såre simpelt: Du stopper overgrebene. Efter at du har været offer for en voldtægt, føler du ikke længere den samme nydelse (når du dyrker sex, red.),« sagde Caroline de Haas.

Brigitte Lahaies svar har skabt en veritabel shitstorm mod hende på de sociale medier - især i hjemlandet Frankrig, hvor også ministre og andre kendte har taget afstand fra udtalelsen. Blandt andre har skuespilleren Catherine Deneuve, som selv skrev under på det åbne brev, som kritiserer #MeToo-bevægelsen, langet ud efter hende.

Brigitte Lahaie som hun så ud i 1998. (Billede: AFP)

Forundringen skyldes blandt andet, at Brigitte Lahaie igennem mere end 10 år har givet gode råd til kvinder med problemer i parforholdet i radioen.

Fredag beklagede Brigitte Lahaie dybt, at hendes udtalelse har stødt så mange. Hun mener, at ordene 'blev taget ud af en kontekst' og føler sig 'lynchet' på de sociale medier.

»Det jeg forsøgte at sige - for jeg ved om nogen meget om seksualitet - var, at nogen gange opfører kroppen og hjernen sig ikke ens,« siger hun.

#MeToo-bevægelsen blev sat i gang som følge af den seneste tids afsløringer om Hollywood-produceren Harvey Weinstein, der er anklaget for at have forgrebet sig seksuelt på adskillige kvinder mod deres vilje i løbet af en periode på flere år. Siden begyndte andre kvinder - kendte såvel som ukendte - at stå frem med deres historier om overgreb for at sætte fokus på, at der er tale om et alvorligt samfundsproblem, som er mere udbredt end som så.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny milliardfond vokset ud af...
bt.dk
Armstrong indgår millionforlig med...
bt.dk
Naboer stiktossede over nyt...
bt.dk
Advarer mod aggressiv og smitsom...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx