11/05-18 00:11; Opdateret: 11/05-18 01:35

Irakiske soldater anholder fem IS-ledere på syrisk grænseIrakiske soldater anholder fem IS-ledere på syrisk grænse

Anholdelserne er et hårdt slag for Islamisk Stat, vurderer Pentagon. Imens hylder Trump handlingen på Twitter.

storybild

At irakiske styrker har pågrebet fem IS-ledere er et betydeligt tilbageslag for den militante gruppe, siger talsmand for den USA-ledede koalition i landet oberst Ryan Dillon (til venstre). Scanpix/Thomas Watkins/arkiv

Bagdad. Irakiske styrker har pågrebet fem af Islamisk Stats (IS) ledere på grænsen mellem Irak og Syrien.

Det er sket i samarbejde med syriske styrker, som støttes af den amerikanskledede koalition. Det oplyser koalitionen i en erklæring torsdag.

Anholdelserne er et "betydeligt tilbageslag for Daesh", siger talsmand for koalitionen oberst Ryan Dillon, som bruger en anden forkortelse for den militante gruppe.

En talsmand for det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, bekræfter, at irakiske styrker har pågrebet fem IS-ledere på den irakisk-syriske grænse.

- Disse anholdelser er et væsentligt tilbageslag for Isis, idet vi fortsætter med at fjerne gruppens ledere og krigere fra slagmarken, siger Pentagon-talsmand major Adrian J.T. Rankine-Galloway, som bruger en anden forkortelse for Islamisk Stat.

Også USA's præsident, Donald Trump, kommenterer anholdelserne.

- Fem af de mest eftersøgte ledere af Isis er fanget!, skriver han på Twitter.

Præsidenten giver dog ikke oplysninger om identiteten på de fem tilbageholdte.

Islamisk Stat er fordrevet fra alle områder i Irak af betydning, som den militante gruppe tidligere kontrollerede. Dog har gruppen fortsat tag om områder inde i Syrien langs grænsen til Irak.

Irak erklærede i december sidste år at have besejret Islamisk Stat, som i 2014 tog kontrol over næsten en tredjedel af landet.

Eksperter anslår, at omkring 20.000 mennesker er tilbageholdt i Iraks fængsler, fordi de er mistænkt for have været medlemmer af IS.

Myndighederne i det irakiske Kurdistan har separat tilbageholdt over 4000 formodede IS-medlemmer, deriblandt udlændinge.

/ritzau/AP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter 19 år i uvished: Nu har...
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx