Af - 11/08-15 10:32

Ny forskning: Var Shakespeare skæv da han skrev Romeo og Julie?Ny forskning: Var Shakespeare skæv da han skrev Romeo og Julie?

Der er flere indikationer på, at William Shakespeare var glad for at ryge cannabis.

storybild

(Billede: Polfoto)

William Shakespeare må være en af verdenshistoriens største forfattere. Den engelske skuespilforfatters værker er blevet genfortalt adskillige gange på de skrå brædder, men også på det store lærred, og de vil formentlig blive genfortalt endnu flere gange i fremtiden.

Sydafrikanske forskere har gjort et meget interessant fund, som vil kaste et nyt lys over William Shakespeares person, hvis det er sandt. I forfatterens gamle baghave i Stratford-Upon-Avon i Birmingham, England, fandt man rester af nogle 400 år gamle piber, der er lavet af ler.

Stærkere hash truer europæernes helbred
Stærkere hash truer europæernes helbred

Flere unge i Danmark prøver cannabis
Flere unge i Danmark prøver cannabis

Disse er nu blevet analyseret i Pretoria i Sydafrika af et hold forskere. Det skriver britiske the Independent.

Prøverne viste, at der uden tvivl havde været røget cannabis i fire af piberne, som blev fundet i Shakespeares baghave. Derfor mener forskerne, at den skriveglade forfatter har været skæv en gang eller to - måske endda også, da han skrev sine verdenskendte stykker såsom Romeo og Julie eller Hamlet.

Den britiske avis the Independent har i hvert fald lavet en kort analyse af Shakespeares 76. sonet, hvor de mener, at der er flere passager, som kan pege i retningen af, at den verdensberømte forfatter havde en hang til euforiserende stoffer - men mest af alt cannabis.

Der blev også fundet rester af kokain i nogle andre piber, som blev analyseret af det sydafrikanske forskerhold, men disse tilhørte ikke Shakespeare.

LÆS OGSÅ: Morgan Freeman om cannabis: Jeg spiser, drikker, ryger og sniffer det

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx