Af - 28/06-16 13:25

Nyt studie: Sådan bliver piger påvirket af slanke Disney-prinsesserNyt studie: Sådan bliver piger påvirket af slanke Disney-prinsesser

Forskning peger på, at Disney-stereotyper påvirker børn.

Bildstrecke im Grossformat »

Forældre er gerne opmærksomme på, hvad deres børn ser i fjernsynet. Og selvom de fleste formentlig vil opfatte en Disney-tegnefilm som harmløs, er der alligevel grund til at være opmærksom på, hvad de små ser.

‘Smuk som en prinsesse’ - et nyt studie fra Brigham Young Universitetet i Utah, USA - viser nemlig, at de slanke Disney-figurer kan bidrage til dårligt selvværd hos små piger.

De stereotype, kvindelige karakterer er hæmmende for pigers udvikling, lyder det fra professoren bag studiet, Sarah M. Coyne.

Disney vil skilte om fare efter alligatorangreb på toårig
Disney vil skilte om fare efter alligatorangreb på toårig

- Vi ved, at piger, der knytter sig til en bestemt kvindelig kropstype, føler, at der er flere ting, de ikke kan. De er ikke så sikre på sig selv, når det kommer til at klare sig godt i matematik og naturvidenskab. De kan heller ikke lide at blive beskidte og er derfor mindre tilbøjelig til at eksperimentere med nye ting, siger professoren.

Studiet, der er baseret på observationer af 198 før-skole-børn, viser videre, at piger med lavt selvværd i forhold til deres kroppe, har tendens til at engagere sig mere med Disney-prinsesserne. Ifølge professoren kan det skyldes, at disse piger søger et forbillede, der repræsenterer det, de synes er smukt.

Disney åbner verdens største forlystelsespark i Kina
Disney åbner verdens største forlystelsespark i Kina

- Disney-prinsesser repræsenterer nogle af de første eksempler på eksponering til det tynde ideal. Som kvinder møder vi det ideal hele vores liv, og det begynder virkelig med Disney i en alder af tre og fire år, siger Sarah M. Coyne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx