21/09-13 14:21; Opdateret: 21/09-13 15:21

Assad holder aftale om kemiske våbenAssad holder aftale om kemiske våben

Syrien har overholdt deadline og afleveret en liste over landets beholdning af kemiske våben til FN.

storybild

Syrien har overholdt deadline og afleveret en liste over landets beholdning af kemiske våben til FN. (Billede: Polfoto)

Assad-styret har lørdag afsluttet overdragelsen af en opgørelse over landets lagre af kemiske våben til Organisationen til Forbud for Kemiske Våben (OPCW).

Således har den syriske præsident, Bashar al-Assad, efterlevet første del af den aftale, som Rusland og USA for nylig indgik om at bortskaffe alle kemiske våben i det borgerkrigshærgede land.

LÆS OGSÅ: Danmark er budbringer for oppositionen i Syrien

- OPCW har bekræftet, at den har modtaget de forventede oplysninger fra den syriske regering om landets kemiske våbenprogram, siger organisationen i en e-mail til nyhedsbureauet AFP.

- Det tekniske sekretariat er i øjeblikket ved at gennemgå oplysningerne, lyder det videre. Det menes, at Syrien har omkring 1000 ton kemiske våben, og landet har indvilliget i at aflevere dem til destruktion.

OPCW har udsat et planlagt møde søndag i organisationens forretningsudvalg, hvor man skulle diskutere kemisk afvæbning af Syrien.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, indgik i sidste uge en aftale med sin russiske kollega, Sergej Lavrov, om Syriens kemiske våben.

LÆS OGSÅ: Sex-Jihad: Kvinder rejser til Syrien og returnerer gravide

Aftalen, der kom i stand på russisk initiativ, går på, at Syrien skal udlevere alle kemiske våben til internationale observatører, hvorefter våbnene skal destrueres inden udgangen af juni 2014.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Dansk pop-ikon skal synge...
bt.dk
Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx