Af Ritzau - 27/10-16 03:44; Opdateret: 27/10-16 09:12

Unicef: Syriske skolebørn blev bombet gentagne gangeUnicef: Syriske skolebørn blev bombet gentagne gange

35 civile blev ifølge FN dræbt ved luftangreb. Russiske eller syriske kampfly beskyldes for at stå bag.

storybild

Syriske aktivister siger, at et luftangreb onsdag rettet mod en skole i den nordlige del af Idlib har dræbt 35 civile, hvoraf mindst 11 var skolebørn. (Billede: Reuters/Reuters/ammar Abdullah)

Luftangreb, der angiveligt blev udført af syriske eller russiske kampfly, dræbte mindst 35 civile på en skole. Blandt de dræbte var 11 børn, siger Unicef.

Ruslands forsvarsministerium siger ifølge Reuters, at russiske og syriske krigsfly ikke har været i luften over eller i nærheden af storbyen Aleppo i ni dage.

Udmeldingen fra det russiske ministerium kommer dagen efter luftangrebet på en skole i landsbyen Haas i den oprørskontrollerede Idlib-provins. Landsbyen ligger i det nordvestlige Syrien - nær Aleppo.

FN's børneorganisation Unicef siger, at skolen i et oprørskontrolleret område blev ramt gentagne gange.

- Det er en tragedie. Det er en skændsel. Og hvis det er sket med overlæg, så er det en krigsforbrydelse, siger Unicefs direktør, Anthony Lake.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger udviklingen i den syriske konflikt via netværk en lang række steder i landet, siger, at "krigsfly, der enten var syriske eller russiske", udførte seks angreb i landsbyen Hass".

- Mindst 35 civile, heraf 11 skolebørn, blev dræbt. Dette er måske det blodigste angreb på en skole, siden krigens begyndelse, siger Lake. Han understreger, at skolen blev bombet gentagne gange.

- Hvornår vil verdens væmmelse ved et sådant barbari medføre en insisteren på, at dette må høre op, spørger Unicefs direktør.

Bomberne ramte skolen og et boligområde, oplyser den civile syriske redningstjeneste Syrian Civil Defence

Ruslands ambassadør i FN, Vitalij Churkin, kalder angrebet "forfærdeligt".

- Jeg håber, at vi ikke var involveret. Det nemmeste for mig ville være at svare nej. Men jeg er en ansvarsfuld person, så jeg er først nødt til at se, hvad mit forsvarsministerium vil sige, sagde han ifølge Reuters inden meldingen fra Moskva.

Syriske regeringsstyrker og deres russiske allierede er blevet beskyldt af vestlige magter og menneskerettighedsgrupper for at udføre vilkårlige angreb mod civile.

Flere end 300.000 mennesker er blevet dræbt i Syrien, og over halvdelen af landets befolkning er fordrevet, siden krigen brød ud i marts 2011.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx