Af - 16/08-16 21:05

OL-legende skal betale flere hundrede tusinde til skattefarOL-legende skal betale flere hundrede tusinde til skattefar

Selvom man er verdens bedste svømmer og repræsenterer sit land på fineste vis, venter der Michael Phelps seriøse regninger, når han vender snuden hjemad fra Rio.

Bildstrecke im Grossformat »

Michael Phelps har domineret de Olympiske Lege i Rio og snuppet seks medaljer - fem guld og én sølv. Med medaljerne følger pengepræmier, og det betyder tilsyneladende, at svømmeren kan se frem til gevaldige skattesmæk fra Uncle Sam.

Michael Phelps slutter olympisk karriere med guld
Michael Phelps slutter olympisk karriere med guld

Den Olympiske Komité i USA præmierer vindere med 165.000 kroner for en guldmedalje, 99.000 for en sølv og 66,000 kroner for en bronzemedalje, hvilket betyder, at den legendariske atlet skraber lige omkring 933.000 kroner sammen totalt for sine seks medaljer.

via GIPHY

Guldfænomenet Phelps fastholder planer om karrierestop
Guldfænomenet Phelps fastholder planer om karrierestop

Men stop en halv, Phelps. Du kan nemlig ikke bare gå ud og fejre dine medaljer, og brænde den lille million af. Det amerikanske skattevæsen, IRS, er nemlig ligeglade med, om pengene er vundet på casino, til OL i Rio, eller sågar til en Nobel-prisuddeling. Hver en gevinstkrone er skattepligtig.

Michael Phelps fortsætter guldhøsten i Rio
Michael Phelps fortsætter guldhøsten i Rio

Så selvom amerikaneren har slået alle rekorder for sit land, og er den mest vindende atlet i den 2792 år gamle olympiske historie, skal han, ifølge Time, af med omkring 363,000 kroner til den amerikanske statskasse. Så forstår man bedre de sure miner...


På trods af at det skattepligtige beløb løber op i en normal årsløn, kan Phelps trøste sig med, at han stadig har omkring 330 millioner kroner i banken, når regningen er betalt.

LÆS OGSÅ: Ustoppelig Phelps jubler over genvundet trone i afsked

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx