Af Ritzau - 04/03-17 13:03; Opdateret: 04/03-17 13:55

Trump beskylder Obama for at have aflyttet ham før valgTrump beskylder Obama for at have aflyttet ham før valg

Præsident Trump sammenligner den påståede aflytning af ham under valgkampen med Watergate-skandalen i 70'erne.

storybild

Donald Trump sammenligner den påståede aflytning af ham under sidste års valgkamp med Nixons Watergate-skandale i 70'erne. (Billede: Scanpix/Nicholas Kamm)

Den amerikanske præsident, Donald Trump, anklager nu sin forgænger, Barack Obama, for at have aflyttet Trumps hovedkvarter op til præsidentvalget sidste efterår.

Det sker i et opslag på det sociale medie Twitter:

- Forfærdeligt! Har lige fundet ud af, at Obama har aflyttet mig i Trump Tower lige før sejren. Intet fundet. Dette er mccarthyisme!, skriver Trump med henvisning til den tidligere senator Joseph McCarthy, som bedrev heksejagt på kommunister i 1950'erne.

I en række efterfølgende opslag kalder han det et nyt lavpunkt for den forhenværende administration.

- Jeg vil vædde med, at en advokat kunne føre en god sag ud fra det faktum, at præsident Obama aflyttede mine telefoner i oktober - lige op til valget!, skriver Donald Trump i et af de efterfølgende opslag.

I et andet opslag sammenligner Trump den påståede aflytning med Richard Nixons Watergate-skandale i 70'erne. Her blev der begået indbrud i Demokraternes Nationalkomité af tyve med forbindelse til præsident Nixon.

- Hvor lavt er præsident Obama lige sunket, når han har aflyttet mine telefoner under den meget hellige valgproces? Det her er Nixon/Watergate. Skidt (eller syg) fyr!

Der er dog ikke fremsat deciderede beviser for påstanden.

Donald Trump har tidligere anklaget Barack Obama for at have organiseret de massive protester imod ham rundt om i USA og for at have en finger med i spillet i de mange lækager, der er sluppet ud fra Det Hvide Hus.

I et interview med tv-stationen Fox News sagde han om lækagerne:

- Jeg tror, at præsident Obama står bag det, for hans folk står helt klart bag det. Og nogle læk kommer formentlig fra den gruppe, hvilket er alvorligt, når det kommer til national sikkerhed.

- Men sådan er politik, og det vil nok fortsætte sådan, siger han videre og tilføjer, at man aldrig ved, hvad der sker i kulisserne.

Heller ikke de udtalelser er bevist.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

22-årige Sabrine er lokkedue: Hjælper...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx