24/10-14 21:02; Opdateret: 24/10-14 21:55

Endnu et skoleskyderi rammer USAEndnu et skoleskyderi rammer USA

Seks personer meldes såret, og gerningsmanden har skudt sig selv.

storybild

(Billede: Polfoto)

Opdatering: To er døde efter skoleskyderi i USA. Politiet melder endvidere om fire sårede, hvoraf tre befinder sig i en kritisk situation, oplyser tv-stationen CNN.
-------------------------------------

En elev åbnede ild på det amerikanske gymnasium Marysville Pilchuck High School nord for Seattle i den vestlige delstat Washington. Seks personer meldes såret, mens gerningsmanden er død, oplyser nyhedsbureauet AFP.

På tv-billeder ses talstærkt redningsmandskab og politifolk med trukne våben, der gennemsøger skolebygningen. FBI er på vej til gerningsstedet.


Flere såret ved skoleskyderi i Oregon: Gerningsmand meldes dræbt
Flere såret ved skoleskyderi i Oregon: Gerningsmand meldes dræbt


Politiet gennemgår skolebygningerne klasserum for klasserum for at undersøge, om der skulle være flere gerningsmænd. Politiet er dog overbevist om, at der kun er en gerningsmand, og at han har skudt og dræbt sig selv, inden myndighederne kunne nå frem.


Én dræbt efter skoleskyderi i USA
Én dræbt efter skoleskyderi i USA

En lokal politimand, Robb Lamoureux, oplyser på et improviseret pressemøde, at den formodede gerningsmand, der var elev på skolen, er død. Motivet for skyderiet står ikke klart.

Skudepisoden har fundet sted i gymnasiets kantine. Mindst en de skudramte er evakueret med helikopter til et nærliggende sygehus. Skolens elever er bragt til en kirke, hvor de bliver hentet, oplyser tv-stationen CNN.

- Marysville Pilchuck High School er i øjeblikket lukket på grund af en nødsituation. Politi og redningstjenester er rykket ud. Marysville skoledistrikt fortsætter med at være lukket ved Pilchuck indtil ordensmagten giver nærmere besked, skriver gymnasiet på dets hjemmeside og tilføjer:

- Vi vil fortsætte med at orientere offentligheden i samarbejde med ordensmagten.

- Jeg sad og spiste, da jeg hørte fire skud bag mig. Jeg så et skydevåben rettet mod et bord, så løb jeg ud af døren, siger eleven Axel til nyhederne på tv-stationen KIRO.

Tv-billeder viser også elever myldre ud fra skolebygningerne i Marysville, der ligger 55 kilometer fra Seattle.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx